Βράζουν στην ΕΠΟ με τον Λασκαράκη

Ο Περικλής Λασκαράκης εμφανίστηκε στο ποδόσφαιρο μόλις πριν από λίγα χρόνια. Ουσιαστικά τον εμφάνισε ο πολύς Αχιλλέας Μπέος ως μπροστινό, ως τον δικό του  άνθρωπο που θα είχε υπό τον έλεγχό του το ποδόσφαιρο στον νομό Μαγνησίας. Ήταν οι εποχές που ο αιρετός δήμαρχος Βόλου προσπαθούσε να βγάλει από επάνω του όλες τις κατηγορίες που τον είχαν οδηγήσει επίσημα εκτός ποδοσφαίρου. Για να οργανώσει το θεαματικό come back χρειαζόταν έναν μπροστινό, αφού ο ίδιος δεν θα μπορούσε να εμφανιστεί στα ποδοσφαιρικά δρώμενα.

Με τη βοήθεια του δήμου Βόλου και του Μπέου προσωπικά, ο Λασκαράκης έγινε πρόεδρος της ΕΠΣ Θεσσαλίας, αλλά οι πόρτες της ΕΠΟ είχαν κλείσει. Τόσο για τον ίδιο προσωπικά, όσο και για την Ένωσή του, λόγω προσφυγής στα πολιτικά δικαστήρια.

Οι κλειστές πόρτες της ΕΠΟ ώθησαν τον Λασκαράκη κοντά στον Γραμμένο, ο οποίος την εποχή εκείνη έκανε σκληρή αντιπολίτευση στη διοίκηση του Γιώργου Γκιρτζίκη.

Οι Αστέριος Αντωνίου, Παναγιώτης Διακοφώτης και Σταύρος Ψαρόπουλος  ήταν με την προηγούμενη διοίκηση που ήλεγχε την Ομοσπονδία, ο Νίκος Βακάλης κουβαλούσε  τις βαλίτσες του Γιώργου Σαρρή και έπειτα του Γκιρτζίκη, ενώ ο Παναγιώτης Δημητρίου πάλευε να ανεβάσει κατηγορία τους Αθηναίους διαιτητές.

Μοιραία ο Γραμμένος και ο Λασκαράκης βρέθηκαν κοντά. Άλλωστε ο Βολιώτης ήταν ο μόνος απ’ όλους τους παρατρεχάμενους, που είχε νομική κατάρτιση.

Στην ομάδα των ΠΑΟΚ και ΑΕΚ που σχηματίσθηκε για να εκπαραθυρώσουν, με τη βοήθεια της πολιτείας, το σύστημα του Ολυμπιακού από την ΕΠΟ, ο Λασκαράκης είχε περιορισθεί σε καθαρά νομικά θέματα.

Οι παλαιοκαραβάνες δεν του άφηναν περιθώριο να εκφρασθεί. Είχαν δει τη δίψα του για την εξουσία και προσπαθούσαν να τον κρατάνε προσγειωμένο και με σεβασμό στην ιεραρχία των παλιών.

Ήταν τέτοιο το πάθος του Λασκαράκη για την καρέκλα που είχε εντυπωσιάσει και τον πρόεδρο της Προσωρινής Διοικούσας Επιτροπής, Ιωάννη Δρόσο. Ο τελευταίος διηγείται ακόμη και σήμερα ότι σε μια κλειστή σύσκεψη στο γραφείο του με  τη παρουσία του ίδιου, του Νίκου Μπάρτζη, του Γραμμένου και του Λασκαράκη, ο τελευταίος αναφώνησε το περίφημο «πω-πω, πάμε χαμένοι, εμείς δεν θα κάτσουμε ποτέ στις καρέκλες αυτές εδώ». Ήταν όταν ο Δρόσος είχε εκφράσει ανησυχία ότι οι εκλογές ενδεχομένως να αργούσαν.

Τελικά οι εκλογές έγιναν κανονικά και ο Λασκαράκης στρογγυλοκάθισε στην καρέκλα της ΕΠΟ, προσπαθώντας να κρατήσει όσο μεγαλύτερο κομμάτι εξουσίας μπορούσε για τον εαυτό του. Για τον σκοπό αυτό έδωσε στον εαυτό του πολλούς ρόλους. Έγινε ο κρυπτοσύμβουλος του Γραμμένου. Ο πανέξυπνος και καταφερτζής ταμίας που ελέγχει διά των οικονομικών της ΕΠΟ όλες τις Ενώσεις. Πήρε για πάρτη του τον ρόλο του δυναμικού εκπροσώπου του ΠΑΟΚ στο συμβούλιο, σε αντίθεση με τον Γραμμένο που χαρακτηρίζεται μετριοπαθής. Ο Βολιώτης έπαιζε τον κακό μπάτσο και ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας παρίστανε τον καλό. Επίσης, ο Λασκαράκης έγινε ηγέτης της ενωμένης ομάδας συμβούλων του ΠΑΟΚ και ΑΕΚ έναντι των αντιπάλων τους. Ή, για να ακριβολογήσουμε, έγινε μπροστάρης εναντίον οποιουδήποτε επιβουλεύεται τις καρέκλες, στις οποίες κάθονται οι σημερινοί σύμβουλοι της ΕΠΟ.

Φυσικά παρέμεινε ο κρυπτοσύμβουλος του Μπέου. Με την τελευταία του  ιδιότητα, δηλαδή ως άνθρωπος του Μπέου, ο Λασκαράκης άλλαξε τους κανονισμούς στον Πειθαρχικό Κώδικα και στον Κανονισμό Δεοντολογίας, έτσι ώστε να μπορεί ο δήμαρχος Βόλου να ζητήσει επανεξέταση της καταδίκης του για ισόβιο αποκλεισμό από το ελληνικό ποδόσφαιρο, κάτι που συνάδει συνταγματικά με τις επιδιώξεις του.

Λέγεται ότι, για να το κάνει αυτό, ο Μπέος τον φώναξε μια μέρα στο γραφείο του και του επέδειξε πληρεξούσια σαράντα σωματείων της ΕΠΣ Θεσσαλίας. «Με αυτά σε ρίχνω», φέρεται να του είπε. Άλλοι πάλι λένε ότι αυτό δεν έγινε ποτέ και την ιστορία τη δημιούργησε ο Λασκαράκης για τον εαυτό του, ώστε να δικαιολογήσει τις αλλαγές κανονισμών. Για να πείσει όσους αντέδρασαν ότι λειτούργησε κάτω από καθεστώς πίεσης.

Τα πράγματα όμως τώρα τελευταία δεν είναι πολύ ρόδινα για τον Λασκαράκη. Οι πολλοί ρόλοι κάποια στιγμή θα μπέρδευαν τον πρωταγωνιστή. Ποιος μπορεί να κρατήσει πολλά καρπούζια στην ίδια μασχάλη; Κάποια στιγμή θα του φύγουν και θα σκάσουν κάτω με πάταγο.

Η προσπάθειά του για την επαναφορά του Μπέου δημιούργησε εχθρότητες με όσους δεν τα πήγαιναν καλά με τον «δήμαρχο».

Αλλά και ο ίδιος ο Γραμμένος έχει πιάσει αρκετές φορές οφσάιντ τον ταμία της Ομοσπονδίας. Τον έχει συλλάβει εκτεθειμένο απέναντί του, όμως προσποιείται ότι οι σχέσεις τους παραμένουν μέλι-γάλα και αφήνει τους εχθρούς του Λασκαράκη να τον αποκαθηλώσουν. Ή τους δικούς του καλούς φίλους, αν προλάβουν.

Η ουσία πάντως είναι ότι ο Λασκαράκης δεν θα έχει και τις καλύτερες μέρες του στην ΕΠΟ. Αντίθετα, το επόμενο χρονικό διάστημα αναμένεται να περάσει δύσκολες ώρες. Η προσπάθεια του ηγεμονίας των συμβούλων ΠΑΟΚ και ΑΕΚ πολλές φορές μέσω προσβλητικής  συμπεριφοράς δημιούργησε εχθρούς. Οι Ψαρόπουλος και Δημητρίου κρατάνε αποστάσεις και δείχνουν τη δυσφορία τους.

Ο  Αντωνίου είναι ενοχλημένος από τα προσβλητικά αστεία του Λασκαράκη σε βάρος του. «Τον έχει κάνει Αλέκο Τζανετάκο της ΕΠΟ», λένε στο πάρκο Γουδή. Αν και για την απόδοση της πραγματικότητας, στην απαξίωση και τον εξευτελισμό του Αντωνίου, ο Βολιώτης παράγοντας έχει σύμμαχο και τον Κώστα Βρακά.

Όλοι, πάντως, συμφωνούν πως πρέπει επιτέλους ο Γραμμένος να τον μαζέψει, διότι κάποια στιγμή θα τον βρει στην καρέκλα του, όπως λένε χαρακτηριστικά.

Η σχέση του Λασκαράκη με τον ΠΑΟΚ, άλλωστε, έχει πάρει την κάτω βόλτα, επειδή έφθασαν κάποιες πληροφορίες στη Θεσσαλονίκη που ήθελαν τον πρόεδρο της ΕΠΣ Θεσσαλίας να υπονομεύει τον Γραμμένο και να επιχειρεί να του τραβήξει το χαλί κάτω από τα πόδια. Επίσης, στο μπλοκ του Βορρά φέρονται ενοχλημένοι από την προοπτική να ανέβει στη Super League ο Βόλος, που επηρεάζεται από τον Μπέο, και δεν ξέρουν ποια στάση θα κρατήσει στο μέλλον. Άλλωστε μεταξύ Μπύρου και Μπέου σίγουρα προτιμούν τον πρώτο. Γι’ αυτό και δεν βλέπουν με καλό μάτι την ξεκάθαρη στήριξη του δημάρχου από τον Λασκαράκη.

 

 

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα