Βρετανία, Καναδάς και Αυστραλία δεν δέχονται να προχωρήσουν σε απελάσεις Ρώσων διπλωματών

Να θυμίσουμε πως πριν από τέσσερα χρόνια η Βρετανία είχε απελάσει 23 Ρώσους διπλωμάτες λόγω της δηλητηρίασης του πράκτορα Σκριπάλ

Σε αντίθεση με σειρά δυτικών χωρών, συγκεκριμένα 15 κράτη της ΕΕ, Βρετανία, Καναδάς και Αυστραλία έχουν αρνηθεί να απελάσουν Ρώσους διπλωμάτες.

Μέχρι στιγμής έχουν εκδιωχθεί πάνω από 200 Ρώσοι διπλωμάτες.

Η στάση του Ηνωμένου Βασιλείου να μην προχωρήσει σε απέλαση έρχεται σε αντίθεση με την προειδοποίηση της υπουργού Εξωτερικών Λιζ Τρας, η οποία είχε διαμηνύσει ότι η εποχή των στενών σχέσεων με τη Ρωσία έχει παρέλθει.

Ο Καναδός πρωθυπουργός Τζάστιν Τριντό, με τη σειρά του, εξηγώντας το σκεπτικό της απόφασης, τόνισε ότι είναι πιθανό η Ρωσία να απαντήσει με ένα ανάλογο τιμωρητικό μέτρο.

Να σημειωθεί ότι η Βρετανία είχε το 2018 απελάσει 23 Ρώσους διπλωμάτες, λόγω της δηλητηρίασης του πρώην πράκτορα Σεργκέι Σκριπάλ και της κόρης του.

Την τελευταία εβδομάδα, Πολωνία, Γερμανία, Γαλλία, Σλοβενία, Ιταλία, Ισπανία, Βέλγιο, Ολλανδία, Δανία, Λετονία, Ελλάδα, Πορτογαλία, Εσθονία, Ιρλανδία, Σουηδία, Τσεχία, Αυστρία και Λουξεμβούργο απέλασαν Ρώσους διπλωμάτες.

 

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα