Βρετανία: Στις 4 Νοεμβρίου η εκλογή νέου προέδρου της Βουλής των Κοινοτήτων

Σύμφωνα με ανακοίνωση της βρετανικής Βουλής

Στις 4 Νοεμβρίου, ημέρα Δευτέρα, αναμένεται να πραγματοποιηθεί η εκλογή του νέου προέδρου της Βουλής των Κοινοτήτων στη Βρετανία, ενώ επί της διαδικασίας θα προεδρεύσει ο Συντηρητικός βουλευτής Κεν Κλαρκ, ως ο μακροβιότερος βουλευτής με συνεχή υπηρεσία στο βρετανικό κοινοβούλιο.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της βρετανικής Βουλής των Κοινοτήτων οι υποψηφιότητες θα πρέπει να υποβληθούν το πρωί της Δευτέρας 4 Νοεμβρίου, ενώ στη συνέχεια οι υποψήφιοι θα έχουν τη δυνατότητα να απευθυνθούν στους βουλευτές με ομιλία. Η εκλογική διαδικασία θα ξεκινήσει με την έναρξη των εργασιών της Βουλής, την ίδια μέρα και ψηφοφορία θα είναι μυστική.

Πρόεδρος θα αναδειχθεί ο υποψήφιος που θα συγκεντρώσει πάνω από το 50% και εάν δεν επιτευχθεί αυτό θα γίνουν διαδοχικές ψηφοφορίες σε κάθε μία από τις οποίες θα αποκλείεται ο υποψήφιος με τις λιγότερες ψήφους, μέχρι να μείνει ο τελικός. Ο εκλεγμένος πρόεδρος θα παρουσιαστεί στη Βουλή των Λόρδων για να λάβει βασιλική έγκριση.

Η τελευταία φορά που θα προεδρεύσει σε συνεδρίαση του βρετανικού κοινοβουλίου ο σημερινός πρόεδρος Τζον Μπέρκοου, θα είναι η 31η Οκτωβρίου.

 

Διαβάστε επίσης