Βρέθηκαν τα κλεμμένα Ι.Χ., άφαντοι οι δραπέτες

Σε χαράδρα, στην περιφέρεια της ορεινής Φωκίδας εντοπίστηκαν τα δύο κλεμμένα Ι.Χ. – το μπλε υπηρεσιακό όχημα Ford της ΕΛ.ΑΣ. και το «πειραγμένο» αγροτικό μάρκας Mitsubishi που είχε κλαπεί από σπίτι στο χωριό Φιλοθέη-, τα οποία είχαν αφαιρέσει οι αδίστακτοι Αλβανοί δραπέτες των Φυλακών Τρικάλων, ως μέσα για τη διαφυγή τους.

Το σημείο εντόπισαν κλιμάκια που βρίσκονται στην περιοχή και αναζητούν τους Αλβανούς κακοποιούς. Προσδιορίζεται γεωγραφικά κοντά στη χώρο Φιλοθέη Φωκίδας, στην ίδια περιοχή, όπου είχε εντοπισθεί στις 26 Ιουνίου το υποπολυβόλο -τυφέκιο G3Α3- το οποίο είχαν κλέψει οι βαρυποινίτες ύστερα από τη δολοφονία του υπαρχιφύλακα Γιώργου Ανδριτσόπουλου στον κόμβο Διστόμου, ενώ σε χωράφι στην ίδια περιοχή, είχαν εντοπισθεί και τα δύο αλεξίσφαιρα γιλέκα τα οποία επίσης είχαν αφαιρέσει από τους αστυνομικούς, κατά τη διαφυγή τους.

Την ίδια ώρα και σύμφωνα με ασφαλείς αστυνομικές πηγές, όχημα της ομάδας ΟΠΚΕ που μετέφερε αστυνομικούς οι οποίοι συμμετείχαν στην έρευνες, τις προηγούμενες ημέρες, κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες, παρέκλινε της πορείας του, με αποτέλεσμα να πέσει σε ρεματιά. Οι επιβαίνοντες αστυνομικοί τραυματίσθηκαν, με έναν πιο σοβαρά, ο οποίος φέρει κάταγμα στο ισχίο, και παραμένει για νοσηλεία. Κατά τα λοιπά οι έρευνες συνεχίζονται με τους άνδρες της ΕΛ.ΑΣ. και τα μεικτά κλιμάκια να σαρώνουν τους ορεινούς όγκους και να ερευνούν τα πιθανά σημεία στα οποία θα μπορούσαν να έχουν καταφύγει οι Αλβανοί δραπέτες, οι οποί βρίσκονται στα βουνά τις τελευταίες τρεις εβδομάδες.

Διαβάστε επίσης