«Βροχή» πέφτουν οι αιτήσεις για τα αναδρομικά – Ξεπέρασαν τις 350.000

«Βροχή» πέφτουν οι αιτήσεις στον ΕΦΚΑ από τους συνταξιούχους που διεκδικούν αναδρομικά χρήματα από συντάξεις και επιδόματα που «κόπηκαν» και στη συνέχεια η περικοπή τους κρίθηκε από το ΣτΕ αντισυνταγματική.

Έως τώρα οι αιτήσεις που υποβλήθηκαν ξεπερνούν τις 350.000, ενώ από την ερχόμενη Δευτέρα 12 Νοεμβρίου ο ΕΦΚΑ θα δέχεται μόνο ηλεκτρονικές αιτήσεις για την επιστροφή των αναδρομικών στην κύρια και την επικουρική σύνταξη και μόνο σε ειδικές περιπτώσεις θα γίνονται δεκτές έντυπες αιτήσεις.

Μάλιστα, ξεκαθαρίζει ότι μέσω της ίδιας ηλεκτρονικής διαδικασίας, που ξεκίνησε στις 22 Οκτωβρίου, δίνεται και η δυνατότητα υποβολής συμπληρωματικής αίτησης.

Την Πέμπτη ο υφυπουργός Κοινωνικής Ασφάλισης Τάσος Πετρόπουλος έστειλε εμμέσως μήνυμα προς τους συνταξιούχους που σπεύδουν μαζικά να υποβάλουν αιτήσεις και αγωγές για τα αναδρομικά από τις αντισυνταγματικές μειώσεις του 2012, λέγοντας επί της ουσίας πως δεν χρειάζονται αγωγές.

Ο κ. Πετρόπουλος, μιλώντας στη Βουλή, για την τροπολογία που χορηγεί αναδρομικά στους ενστόλους και σε άλλους υπαλλήλους των ειδικών μισθολογίων, ανέφερε ότι: «Όσοι παίρνουν σήμερα τα αναδρομικά (για τα ειδικά μισθολόγια) δεν έκαναν αγωγές. Κάποιοι από αυτούς είχαν κάνει, δεν έκαναν όλοι. Όταν λέμε ότι θα δώσουμε σε όλους αυτό που πραγματικά δημιουργούμε ως περιθώριο δημοσιονομικής ευχέρειας, τα κάνουμε σήμερα, θα το κάνουμε και αύριο και θα το κάνουμε συνεχώς όλα τα επόμενα χρόνια».

Αντίδραση ένστολων για αναδρομικά

Διαβάστε επίσης