Βρούτσης: «Αναδρομικά και συντάξεις θα πληρωθούν μαζί στα τέλη του Οκτώβρη»

Αναλυτικά τα ποσά για δημόσιο και ιδιωτικό τομέα - Επικρίσεις από ΣΥΡΙΖΑ και ΚΙΝΑΛ

Τα αναδρομικά των συνταξιούχων για το 2015 και η σύνταξή τους αναμένεται να καταβληθούν στα τέλη του Οκτώβρη, μετά από απόφαση της κυβέρνησης, σύμφωνα με τον Γιάννη Βρούτση.

Ο κ. Βρούτσης παρουσίασε την τροπολογία του στη Βουλή για την αντιστοίχιση της καταβολής αναδρομικών στους συνταξιούχους του δημοσίου με αυτή των αναδρομικών του ιδιωτικού τομέα. Η τροπολογία εντάσσεται στο νομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών για το «ξέπλυμα» μαύρου χρήματος, που αναμένεται να ψηφιστεί εντός της ημέρας.

Κατά την τοποθέτησή τους επί της επίμαχης τροπολογίας, ο υπουργός Εργασίας, διευκρίνισε πως ο λόγος της απόφασης αυτής είναι η αποφυγή του συνωστισμού που θα μπορούσε να προκαλέσει στις τράπεζες διαφορετική ημερομηνία καταβολής. Όπως είπε, τα χρήματα θα δοθούν με διακριτό τρόπου προκειμένου να γνωρίζει ο συνταξιούχος το ακριβές ποσό.

«Το συνολικό ποσό που θα δοθεί είναι 892 εκατ. ευρώ για τον ιδιωτικό τομέα και 496 εκατ. για το δημόσιο! Συνολικά θα δοθούν 1,4 δις ευρώ που αφορούν σε 369.000 συνταξιούχων του δημοσίου και 731.000 του ιδιωτικού. Συνολικά δηλαδή 1.100.000 δικαιούχοι», είπε χαρακτηριστικά.

Επικρίσεις από ΣΥΡΙΖΑ και ΚΙΝΑΛ

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Ευκλ. Τσακαλώτος είπε ότι η κυβέρνηση περικόπτει τα αναδρομικά των συνταξιούχων του Δημοσίου, προκαταλαμβάνει την απόφαση του Ελεγκτικού Συνεδρίου, ενώ η τροπολογία της είναι κατάφορα αντισυνταγματική, καθώς προσβάλλει το δικαίωμα όλων των συνταξιούχων να προσφύγουν για τις διεκδικήσεις τους στα δικαστήρια.

Σχολιάζοντας την τροπολογία, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του Κινήματος Αλλαγής Α. Λοβέρδος αναρωτήθηκε για το πώς ακούγεται το «έλα πάρε αυτό που σου δίνω, επειδή έχεις ανάγκη, αλλά θα παραιτηθείς από κάθε αξίωσή σου έναντι του ελληνικού δημοσίου». Με την κίνησή σας αυτή, ολοκληρώνεται μια περίοδος ανεκπλήρωτων υποσχέσεων, είπε ο κ. Λοβέρδος.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα