ΒΡΟΥΤΣΗΣ: “Εμείς δίνουμε αγώνα για να μην περικοπούν οι συντάξεις”

«Καμιά σχέση δεν έχουν οι δηλώσεις της κ. Ξαφά με τη Νέα Δημοκρατία», τόνισε ο τομεάρχης Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης της ΝΔ, βουλευτής Κυκλάδων Γιάννης Βρούτσης, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό του Αθηναϊκού-Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων «Πρακτορείο 104,9 FM».

Κληθείς να σχολιάσει τις δηλώσεις της οικονομολόγου, πρώην στελέχους του ΔΝΤ, Μιράντας Ξαφά, στην ΕΡΤ ότι είναι υπέρ της περικοπής των συντάξεων, ο κ. Βρούτσης είπε χαρακτηριστικά: «Η Νέα Δημοκρατία έχει τοποθετηθεί όχι μόνο στη Βουλή αλλά και με δηλώσεις της, με κείμενα και με πράξεις, με την κατάθεση της τροπολογίας, να μην περικοπούν οι συντάξεις. Η θέση της Νέας Δημοκρατίας είναι ξεκάθαρη, δεν έχει καμία σχέση με αυτό που λέει η κ. Ξαφά. Εμείς λέμε ότι οι συντάξεις δεν πρέπει να περικοπούν. Περικόπησαν άδικα και αχρείαστα».

Ο κ. Βρούτσης κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ ότι με «λεονταρισμούς, ανοησίες και μονομερείς ενέργειες» το 2015 τίναξε στον αέρα το δημοσιονομικό υπόδειγμα της χώρας και γκρεμίστηκε το ΑΕΠ και οι προοπτικές του.

Σε ό,τι αφορά την υπόθεση Παπαντωνίου, ο κ. Βρούτσης είπε πως «η Δικαιοσύνη πρέπει απρόσκοπτα να κάνει το έργο της και όπου υπάρχουν στοιχεία ή καταχρηστική συμπεριφορά απέναντι στο δημόσιο χρήμα, βεβαίως πρέπει να τιμωρούνται». Όπως χαρακτηριστικά σημείωσε ο κ. Βρούτσης, «κάθε κυβέρνηση έχει ανοιχτές πληγές και αξιολογείται από την επόμενη και η συγκεκριμένη κυβέρνηση έχει ανοιχτές πληγές και ανοιχτούς λογαριασμούς». Τόνισε, μάλιστα, πως «όταν θα αλλάξει η κυβέρνηση το 2019 υπάρχουν ανοιχτές πληγές που θα πρέπει να εξεταστούν και να αξιολογηθούν», φέρνοντας ως παράδειγμα -μεταξύ άλλων- τη διαχείριση των κονδυλίων για το προσφυγικό και το θέμα των μυστικών κονδυλίων.

 

Διαβάστε επίσης