bpbg
bpbg

«White Porscha»: Παράκαμψη νομιμότητας με άνωθεν εντολή

Πώς χρησιμοποιούν οι Άραβες την έκφραση, για ποιο λόγο οι Αμερικάνοι περιγράφουν έτσι τα θέλω του προέδρου, τι θυμήθηκαν στη Χαριλάου Τρικούπη και τι ξέχασαν στο Μαξίμου για τις σχέσεις των Λιβανέζων με την οικογένεια Παπανδρέου

Έχουν παγώσει οι παλιές καραβάνες του ΣΥΡΙΖΑ με τα όσα κατήγγειλε ο Χρήστος Καλογρίτσας με κάθε επισημότητα, όχι μόνο σε ακροαματική διαδικασία, αλλά και με τη μηνυτήρια αναφορά που κατέθεσε τη Δευτέρα το μεσημέρι. Και δεν ασχολούνται τόσο με τις καταγγελίες, όσο με το ποιος έκανε τις καταγγελίες. Και οι παλιές καραβάνες γνωρίζουν πολύ καλά ποιος είναι ο Καλογρίτσας, ποια είναι η ιστορία του στην αριστερά, τι λεφτά έχει προσφέρει σε ΚΚΕ και Συνασπισμό και, το σημαντικότερο. ο επιχειρηματίας ως αριστερός από κούνια μπορεί να συνεννοείται στη γλώσσα της παρανομίας χρησιμοποιώντας κωδικούς.

Και είναι σαφές και από τα e-mail που παρουσίασε στην έγκλησή του ο Χρήστος Καλογρίτσας ότι και οι Άραβες της CCC χρησιμοποιούν και αυτοί κωδικές ονομασίες. Διότι το «White Porscha» το χρησιμοποιούν οι Άραβες, όταν θέλουν να περιγράψουν μία οντότητα που είναι υπεράνω όλων και καθορίζει τις εξελίξεις, χωρίς όμως να φαίνεται. Φυσικά, όταν χρησιμοποιούν αυτόν τον όρο οι Άραβες, σε καμία περίπτωση δεν μιλούν για νόμιμη δουλειά. Στις ΗΠΑ συναντάμε αυτή την κωδική ονομασία στις μεσοδυτικές πολιτείες, όπου περιγράφεται ο επικεφαλής του Λευκού Οίκου και όσα θέλει να γίνουν, χρησιμοποιώντας όχι την κεντρική λεωφόρο, αλλά μία παράκαμψη.

Όμως και στα e-mails που παραθέτει ο επιχειρηματίας Καλογρίτσας στη μήνυσή του φαίνεται πως ο Φουάντ Χούρι υποδεικνύει τον τρόπο με τον οποίο τα χρήματα θα έφταναν στην Ελλάδα, ξεπερνώντας τις νομικές απαγορεύσεις που υπήρχαν με τις ξένες εταιρείες. Εκεί εμφανίζεται σημαντικό και κορυφαίο πρόσωπο που συμμετείχε στη συμφωνία και το οποίο αναφέρεται ως «White Porscha». Ο Χούρι γράφει χαρακτηριστικά: «Η ιδέα δεν είναι άμεσα ή έμμεσα να καταγραφούμε σε μια συναλλαγή χρηματοδότησης, η οποία θα αφήσει ίχνος για την τελική συναλλαγή. Οι επικεφαλής και ο Λευκός Οίκος, και η White Porscha είχαν συμφωνήσει τα τραπεζικά στοιχεία των “φίλων” στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και ποιου τα στοιχεία θα χορηγηθούν μέσω του Κυπριακού Αριθμού, που είχα μοιραστεί μαζί σας. Ας παραμείνουμε σε αυτήν τη φόρμουλα».

Οι αντιδράσεις και οι Παπανδρέου

Ο προβληματισμός για τις παλιές καραβάνες του ΣΥΡΙΖΑ μεγεθύνθηκε για δύο λόγους. Ο πρώτος είναι η αντίδραση του ΚΙΝΑΛ και συγκεκριμένα η επίθεση που έκανε ο Μανώλης Όθωνας, ο διευθυντής του γραφείου της κας Γεννηματά, που θυμήθηκε μία ιστορική δολοφονία του 1931 με την έκφραση Μοσκιό. Η Χαριλάου Τρικούπη παραλλήλισε τον κ. Τσίπρα με ένα περιστατικό που είχε συγκλονίσει την προπολεμική Ελλάδα.  Τότε η Άρτεμις Κάστρου με την κόρη της Φούλα Αθανασοπούλου σκότωσαν τον Μήτσο Αθανασόπουλο. Στη δίκη των δύο γυναικών ήταν και ο Μοσκιός (ανιψιός της Κάστρου), ο οποίος συμμετείχε στο έγκλημα, αλλά καθ’ όλη τη διάρκειά της δεν άνοιξε το στόμα του. Αποτέλεσμα να μείνει στην καθομιλουμένη και η φράση «κάνω τον Μοσκιό», που σημαίνει «κάνω την πάπια», ή «κάνω τον παλαβό».

Επίσης οι παλιές καραβάνες του ΣΥΡΙΖΑ νιώθουν αμηχανία, καθώς διάβασαν σήμερα το ρεπορτάζ του Παπαχρήστου στα «Νέα», όπου έμαθαν για ποιο λόγο ο αραβικός πολυεθνικός όμιλος αποφάσισε να δώσει τα τρία εκατομμύρια ευρώ στον Καλογρίτσα. Διότι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ έστειλε το ΣΔΟΕ και εκβίασε τους Λιβανέζους για φορολογικές ατασθαλίες. Προφανώς το δίδυμο Τσίπρα-Παππά δεν υπολόγισε ότι ο συγκεκριμένος όμιλος, που έχει ιστορικές σχέσεις με την οικογένεια Παπανδρέου (ο Ανδρέας τούς άνοιξε τον δρόμο και εγκαταστάθηκαν μόνιμα στην Ελλάδα), κάποια στιγμή θα μιλούσε. Ακόμη και σήμερα οι ιδιοκτήτες του ομίλου (η δεύτερη γενιά) εξακολουθούν και έχουν σε υπόληψη τους Παπανδρέου. Μάλιστα, ας μην ξεχνάμε ότι το 2010, όταν η Ελλάδα αναζητούσε αραβικά κεφάλαια για να αντιμετωπίσει τα οικονομικά προβλήματα, η εταιρεία CCC έπαιξε ρόλο, ανοίγοντας κλειστές πόρτες στους τότε υπουργούς του Γιώργου Παπανδρέου στον αραβικό κόσμο.

Στον ιστότοπο «iefimerida» έχουν αναρτηθεί πολλά και ποικίλα σενάρια, για την οικογένεια Χούρι και το μπλέξιμό της με τους ΣΥΡΙΖΑίους. Κάντε κλικ ΕΔΩ

Διαβάστε επίσης