«Ξαναχτύπησε» ο Αμβρόσιος: «Αφόρισε» Μόσιαλο και Χωμενίδη κατά τη διάρκεια της Θείας Λειτουργίας

Υπενθυμίζεται ότι τον Μάιο του 2020 ο κ. Αμβρόσιος είχε αφορίσει τον Κυριάκο Μητσοτάκη, Νίκη Κεραμέως και κ. Χαρδαλιά

Ο πρώην Μητροπολίτης Αιγιαλείας και Καλαβρύτων αφόρισε τον συγγραφέα Χρήστο Χωμενίδη και τον καθηγητή Πολιτικής της Υγείας Ηλία Μόσιαλο, το πρωί της Κυριακής κατά τη διάρκεια της Θείας Λειτουργίας στον Ι.Ν. Φανερωμένης Αιγίου.

Αφού εκτόξευσε πύρινο λόγο για τις αναφορές που έκαναν και οι δύο στην Παναγία την περίοδο των Χριστουγέννων -ο ένας με άρθρο και ο δεύτερος με σκίτσο-, διάβασε μπροστά από την εικόνα της Παναγίας…τον αφορισμό.

 

Υπενθυμίζεται ότι τον Μάιο του 2020 ο κ. Αμβρόσιος είχε αφορίσει τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, την Υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων Νίκη Κεραμέως και τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας κ. Χαρδαλιά.

Μάλιστα τότε είχε προαναγγείλει την πράξη του με ανάρτησή του στο προσωπικό του ιστολόγιο πριν λίγες μέρες, όταν η υπουργός κα Νίκη Κεραμέως ανέφερε πως ο ιός μεταδίδεται με το σάλιο.

Με αυτήν την αφορμή ο πρώην μητροπολίτης χαρακτήρισε ως «βλάσφημα λόγια» το ότι «δηλαδή διά τῆς Θείας Μεταλήψεως μεταδίδεται ὁ κορωνοϊός» και καλούσε την υπουργό να ζητήσει «δημοσίως συγγνώμην διά τό ἀχαρακτήριστον τοῦτο ἔγκλημα».

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα