Ξαναζωντανεύει στα Γιάννενα η δολοφονία Γιακουμάκη

Ξεκινάει η δίκη 9 συμφοιτητών του που φέρονται ότι τον οδήγησαν στον θάνατο, τον Φεβρουάριο του 2015.

Άγριες μνήμες από τα βασανιστήρια του 20χρονου φοιτητή της Γαλακτοκομικής Σχολής Ιωαννίνων, Βαγγέλη Γιακουμάκη, ζωντανεύουν σήμερα Παρασκευή στο Μονομελές Πλημμελειοδικείο Ιωαννίνων, όπου ξεκινάει η δίκη εννέα συμφοιτητών του, που φέρονται ότι τον οδήγησαν στον θάνατο, τον Φεβρουάριο του 2015.

Ο θάνατος του 20χρονου Γιακουμάκη, που βρέθηκε 15 μέρες  μετά από την εξαφάνισή του, σε ένα βάλτο, με κομμένες τις φλέβες του δεξιού του χεριού, αποδόθηκε αρχικά σε αυτοκτονία.

Στη συνέχεια, ωστόσο, μετά από μήνυση που υπέβαλαν οι γονείς του,  η Δικαιοσύνη κατέληξε στο συμπέρασμα ότι ο άτυχος νεαρός σπουδαστής δολοφονήθηκε, από δράστη ή δράστες, που παραμένουν άγνωστοι.

Η δικογραφία, για τη δολοφονία του Βαγγέλη εκκρεμεί στον ανακριτή Ιωαννίνων Μιχάλη Σαµαρά.

Στην ίδια υπόθεση ήταν κατηγορούμενοι και μέλη του προσωπικού της Γεωργικής Σχολής, για «παράβαση καθήκοντος», ενώ αρχικά η  Δικαιοσύνη είχε αποδώσει ευθύνες και κατά  του πρώην υπουργού και βουλευτή της Ν.∆., Χρήστου Μαρκογιαννάκη, ο οποίος κατηγορήθηκε ότι ασκούσε επιρροή στο προσωπικό και το διευθυντή της Σχολής, για να μένουν στο απυρόβλητο οι βασανιστές του Β. Γιακουμάκη, οι 8 από τους οποίους είναι Κρητικοί.

Τον Ιανουάριο του 2018, το Τριµελές Εφετείο Πλημμελημάτων Ιωαννίνων καταδίκασε τον πρώην διευθυντή της Γαλακτοκοµικής Σχολής σε ποινή φυλάκισης 6 µηνών µε τριετή αναστολή, ενώ απάλλαξε από τις κατηγορίες την υπεύθυνη των εστιών της Σχολής και τον κ. Μαρκογιαννάκη, ο οποίος ήταν κατηγορούµενος για «ηθική αυτουργία στην παράβαση καθήκοντος».

 

Διαβάστε επίσης