«Χαρισματικός ο Τσίπρας, αλλά έντονα λαϊκιστής»

Την άποψη πως «εάν η κυβέρνηση Τσίπρα αντέξει μέχρι την άνοιξε, τότε μπορεί να αντέξει ακόμη έναν χρόνο» εξέφρασε μιλώντας στον τ/σ ΣΚΑΙ ο Θοδωρής Ρουσόπουλος.

Ο πάλαι ποτέ κυβερνητικός εκπρόσωπος, δήλωσε ακόμη ότι «η λύση θα μπορούσε να είναι οι εκλογές, αλλά θεωρώ ότι ο Τσίπρας δεν θα πάει σε εκλογές τώρα. Για να πάει σε εκλογές θα πρέπει να έχει τεράστια εσωτερικά προβλήματα και να μην έχει τη δική του αυτοδύναμη κυβέρνηση, με τη στήριξη των Ανεξάρτητων Ελλήνων. Σε άλλο σημείο της συνέντευξης του, ο στενός συνεργάτης του Κώστα Καραμανλή χαρακτήρισε «χαρισματικό» τον Αλέξη Τσίπρα, αλλά όπως είπε «έχει ηγετικά χαρακτηριστικά, τα οποία δεν είναι πάντα θετικά, όπως ο λαϊκισμός». «Αυτό που του μένει είναι το συναίσθημα και το θυμικό, πολλές φορές ο Έλληνας ψηφίζει με το συναίσθημα», πρόσθεσε ο κ. Ρουσόπουλος.

Αναφερόμενος στη διακυβέρνηση του Κώστα Καραμανλή, ο πρώην υπουργός Επικρατείας είπε: «Το να κατηγορούν την κυβέρνηση Καραμανλή είναι η εύκολη καραμέλα. Οι οικονομίες των χωρών κρίνονται σε κάθε εποχή και οι ηγέτες κρίνονται από την προβλεπτικότητα και την προβλεψιμότητά τους. Το πάγωμα των μισθών και των συντάξεων το 2008 και το 2009 του Καραμανλή ήταν ικανό να αποτρέψει το μνημόνιο, για το οποίο σε μεγάλο ποσοστό δημιουργήθηκε από την ανικανότητα του Παπανδρέου και από την έκθεση της χώρας σε διεθνείς οργανισμούς με τα λόγια που χρησιμοποίησε».

Ο Θοδωρής Ρουσόπουλος επεσήμανε ακόμη ότι «ο Κώστας Καραμανλής έχει κάνει επιλεκτικά κάποιες τοποθετήσεις. Η φωνή του πέρυσι στο θέμα του δημοψηφίσματος ήταν βροντερή. Το δημοψήφισμα έκρινε την τύχη της χώρας, όχι το αποτέλεσμά του, αλλά επειδή ο Τσίπρας έκανε το αντίθετο από αυτό που έλεγε».

Όσον αφορά τις τηλεοπτικές άδειες, ανέφερε ότι «ο νόμος Παππά ήταν και αντισυνταγματικός και αντικοινοτικός. Λυπάμαι που δεν δόθηκε λύση. Όταν είχαμε το αναλογικό σήμα είχαμε περιορισμένο αριθμό καναλιών, με το ψηφιακό σήμα έχουμε δυνατότητα για περισσότερες συχνότητες», ενώ πρόσθεσε πως «δεν έπρεπε η κυβέρνηση να δώσει συγκεκριμένο αριθμό αδειών. Ο νόμος ο δικός μου αντεγράφη από τη σημερινή κυβέρνηση, αλλά αφαιρέθηκαν τα ποιοτικά χαρακτηριστικά του».

Τέλος, για το Κυπριακό σημείωσε πως «κάθε προηγούμενη λύση ήταν καλύτερη», ενώ για την εκλογή του Ντόναλντ Τραμπ στις ΗΠΑ δήλωσε: «το παράδειγμα Τραμπ δεν είναι τυχαίο. Ως τάση ο λαϊκισμός και το «φαινόμενο Τραμπ εξαπλώνεται.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα