Ξέχασαν να πουν στη Λινού ότι θα την προτείνουν για υπουργό

Η γκάφα από την Κουμουνδούρου - Πως άδειασε τον Αλέξη Τσίπρα η καθηγήτρια Επιδημιολογίας της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών

Πολλοί αναρωτήθηκαν για ποιον λόγο επιμένει ο Αλέξης Τσίπρας με την καθηγήτρια Επιδημιολογίας της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών, Αθηνά Λινού, από τη στιγμή που τον άδειασε με εύσχημο τρόπο.

Ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή. Όταν ξεκίνησε η υλοποίηση του αφηγήματος του ΣΥΡΙΖΑ για υπηρεσιακό υπουργό Υγείας,  ο Νίκος Βούτσης ανέλαβε την προσέγγιση με την καθηγήτρια και για το εάν μπορούν να χρησιμοποιήσουν το όνομά της σε μία ομιλία του Τσίπρα στη Βουλή.

Η ίδια το αποδέχθηκε και έμεινε έκπληκτη όταν άκουσε τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ να απαξιώνει τον Βασίλη Κικίλια και να την προτείνει ως υπουργό κοινής αποδοχής, καθώς αυτό είχε ξεχάσει να της το πει ο πρώην πρόεδρος της Βουλής.

Φυσικά, η καθηγήτρια που είχε μαθητή της τον υπουργό Υγείας φρόντισε να τον στηρίξει και παράλληλα να αδειάσει τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης:  «Ο κ. Κικίλιας πρέπει να υπήρξε μαθητής μου. Την περίοδο που ήταν φοιτητής προφανώς παρακολούθησε και μαθήματά μου. Γιατί να έχω αντίρρηση

Όλοι πλέον στον ΣΥΡΙΖΑ κατάλαβαν ότι έκαναν γκέλα και γι’ αυτό προτιμήθηκε να υπάρξει μία συνάντηση του κ. Τσίπρα με την κα Λινού για να ζητηθεί συγγνώμη, αλλά και να γίνει μία προσπάθεια να πειστεί η καθηγήτρια να συμπορευθεί με την Κουμουνδούρου.

Να θυμίσουμε ότι η κα Λινού ήταν υποψήφια βουλευτής στη Β΄ Αθήνας με το ΠΑΣΟΚ στις εκλογές του Οκτωβρίου του 2009 και επί κυβέρνησης Γιώργου Παπανδρέου διορίστηκε ως ειδικός γραμματέας Διαπολιτισμικής Εκπαίδευσης.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα