Ξέχασε το “Βόρεια” επιμένει σε Μακεδονία ο Ζάεφ

Το ένα χαστούκι μετά το άλλο κερνά ο Ζάεφ τους Τσίπρα και Κοτζιά δείχνοντας πως η συμφωνία των Πρεσπών λειτουργεί  αποκλειστικά και μόνο προς όφελος τους. Ο πρωθυπουργός της πΓΔΜ θρασύτατα αναφέρεται στην χώρα του ως “Μακεδονία” και όχι ως “Βόρεια Μακεδονία” ως οφείλει. Αλλά στην Αθήνα η διπλωματία κοιμάται τον ύπνο του δικαίου!

Τελευταίο επεισόδιο η πανηγυρική ανάρτηση του στο Twitter μετά την πρόσκληση που έλαβε η χώρα του για να γίνει μέλος του ΝΑΤΟ, χρησιμοποιώντας τον όρο «Δημοκρατία της Μακεδονίας».

«Η απόφαση των κρατών μελών του ΝΑΤΟ να προσκαλέσουν τη χώρα μας, σημαίνει ότι η “Δημοκρατία της Μακεδονίας” γίνεται μέλος της οικογένειας» έγραψε ο Σκοπιανός πρωθυπουργός στην ανάρτησή του.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση στην ιστοσελίδα της προεδρίας των Σκοπίων η γνωστοποίηση της πρόσκλησης έγινε δεκτή με χειροκροτήματα από τους συμμετέχοντες σε εκδήλωση στην οποία συμμετείχε ο Ζάεφ.

Σε αυτή την εκδήλωση ο Σκοπιανός πρωθυπουργός τόνισε ότι «με την απόφαση των κρατών μελών του ΝΑΤΟ να στείλουν πρόσκληση στη χώρα μας, η “Δημοκρατία της Μακεδονίας” γίνεται μέλος της οικογένειας στην οποία ανήκει».

Σε βίντεο που ανήρτησε επίσης σήμερα Πέμπτη ο Ζόραν Ζάεφ απευθύνεται στους πολίτες της «Δημοκρατίας της Μακεδονίας» και τους λέει ότι «από σήμερα η “Μακεδονία” πηγαίνει μόνο μποροστά και έχουμε άλλη μια μεγάλη επιτυχία. Συγχαρητήρια στη “Μακεδονία”».

Ο Σκοπιανός πρωθυπουργός προσκαλεί, τέλος, τους συμπατριώτες του «σε μια γιορτή σε 15 πόλεις της “Μακεδονίας”» που θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο.

Το ερώτημα που πια είναι αναγκαίο να απαντηθεί είναι πως η Ελλάδα επιμένει στην επιλογή να στηρίζει την συμφωνία όταν στην αντίπερα άκρη αποδεικνύουν ότι ενδιαφέρονται μόνο για να θερίσουν τους καρπούς που άλλοι έσπειραν.

Διαβάστε επίσης