Ξέφυγαν οι Βούλγαροι με ναζιστικά και ρατσιστικά συνθήματα κατά της Εθνικής Αγγλίας (pic)

Σφοδρές αντιδράσεις έχει προκαλέσει η συμπεριφορά των Βούλγαρων οπαδών στον αγώνα Βουλγαρία-Αγγλία το βράδυ της Δευτέρας στη Σόφια.

«Ήταν μια από τις πιο απεχθείς βραδιές που έχω βιώσει στο ποδόσφαιρο» δήλωσε ο πρόεδρος της ομοσπονδίας ποδοσφαίρου της Βρετανίας μετά τις εικόνες με Βούλγαρους οπαδούν να χαιρετούν ναζιστικά και τις ρατσιστικές κραυγές κατά των παιχτών της εθνικής Βρετανίας.

Βρετανοί δημοσιογράφοι κάνουν λόγο για τουλάχιστον έξι φορές που Βούλγαροι οπαδοί ακούστηκαν να κάνουν ήχους μαϊμού όταν είχαν την μπάλα στα πόδια τους παίχτες όπως ο Τάιρον Μινγκς και ο Μάρκους Ράσφορντ.

Ο πρόεδρος της Βρετανικής ομοσπονδίας ποδοσφαίρου ανακοίνωσε ότι «η UEFA θα ξεκινήσει ενδελεχή έρευνα» ενώ συμφωνα με τον ίδιο τουλάχιστον 50 Βούλγαροι οπαδοί απομακρύνθηκαν από το γήπεδο στο ημίχρονο και αφού είχαν προηγηθεί δύο διακοπές από τον διαιτητή για τις συμπεριφορές στις εξέδρες του γηπέδου.

Το παιχνίδια σταμάτησε  μετά από 30 λεπτά αγώνα  όταν  ο Κροάτης διαιτητής, Ιβάν Μπέμπεκ διέκοψε προσωρινά το ματς  λόγω ρατσιστικών συνθημάτων που είχαν ως στόχο τον Τάιρον Μινγκς. Υπήρξε ανακοίνωση από τα μεγάφωνα η οποία «απαντήθηκε» από τους Βούλγαρους οπαδούς με εκτόξευση αντικειμένων προς τον αγγλικό πάγκο, περισσότερα ρατσιστικά συνθήματα και… ναζιστικούς χαιρετισμούς.


Παρ’ όλα αυτά το παιχνίδι ξεκίνησε ξανά μόνο και μόνο για να διακοπει στο 41ο λεπτό λόγω πιο έντονων ρατσιστικών εκδηλώσεων αλλά και κίνησης των Βούλγαρων προς το σημείο που κάθονται οι Άγγλοι οπαδοί ,υπήρξε δεύτερη προειδοποιητική ανακοίνωση από τα μεγάφωνα ενώ την ίδια στιγμή οι παίκτες των «τριών λιονταριών» και ο ομοσπονδιακός τεχνικός Γκάρεθ Σαουθγκεητ διαμαρτύρονταν έντονα προς το διαιτητή της αναμέτρησης ζητώντας την οριστική διακοπή του ματς.

Ο αρχηγός της Βουλγαρίας Ιβελίν Ποπόβ τα είπε σε έντονο ύφος με τους οπαδούς λόγω της συμπεριφοράς τους, όπως έκανε και στην αρχή του δευτέρου ημιχρόνου σε πιο έντονο ύφος, όταν και επαναληφθηκαν τα ίδια.

«Δεν νομίζω ότι υπήρξε ποτέ μια τέτοια κατάσταση στο διεθνές ποδόσφαιρο», δήλωσε ο Σαουθγκέιτ. «Για εμένα, μια ακόμα μεγαλύτερη πράξη ήταν ο τρόπος που έπαιξαν οι παίκτες μας. Έχουμε παίκτες που έχουν περάσει από κάτι που δεν θα έπρεπε ποτέ να το βιώσουν, αλλά πραγματικά έχουν τελειώσει το παιχνίδι με ένα χαμόγελο στο πρόσωπό τους για το πώς έχουν παίξει. Θέλουν πάντα η ιστορία να είναι για το ποδόσφαιρο, αλλά είναι επίσης μέρος ενός πράγματος που πιστεύω ότι θα είναι μεγαλύτερο»…

Ο προπονητής της Βουλγαρίας, Κράσιμιρ Μπαλάκοφ και αρκετοί από τους παίκτες του δήλωσαν ότι δεν άκουσαν κανένα ρατσιστικό σύνθημα που να απευθυνόταν προς την ομάδα της Αγγλίας, κατά την χθεσινή μεταξύ προκριματική αναμέτρηση του EURO 2020,  που σταμάτησε δύο φορές από τον διαιτητή.

Η Βουλγαρία γνώρισε την πιο βαριά ήττα (0-6) στην έδρα της, αλλά το παιχνίδι θα μείνει στην Ιστορία επίσης για τα ρατσιστικά περιστατικά που οδήγησαν στη προσωρινή  διακοπή στο πρώτο ημίχρονο.

«Είναι ένα πολύ λεπτό θέμα», δήλωσε ο πρώην μέσος Μπαλάκοφ, μέλος της εθνικής Βουλγαρίας που έφτασε στους ημιτελικούς στο Παγκόσμιο Κύπελλο του 1994 στις Ηνωμένες Πολιτείες, ο οποίος είχε κατηγορήσει την Αγγλία ότι έχει μεγαλύτερο ρατσιστικό πρόβλημα από τη δική του χώρα…

Διαβάστε επίσης