Ξέφυγε ο Χουλιαράκης: παραποίηση ΣΣΕ μετά την υπογραφή της!

Το Υπουργείο Οικονομικών παραποίησε συλλογική σύμβαση που υπέγραψε η Διοίκηση της Ελληνικής Αεροπορικής Βιομηχανίας με το Σωματείο των εργαζομένων στην ΕΑΒ την οποία και δημοσιοποίησε στο σύστημα του Υπουργείου Εργασίας «Εργάνη».
Σύμφωνα με τα όσα προβλέπει ο νόμος όταν υπογράφεται μία σύμβαση αποστέλλεται στο αρμόδιο υπουργείο, για έγκριση ή απόρριψη.
Η ηγεσία του Υπουργείου Οικονομικών και συγκεκριμένα ο αναπληρωτής Υπουργός Γιώργος Χουλιαράκης, όπως κατήγγειλαν σήμερα σε συνέντευξη τύπου ΓΣΕΕ-ΠΟΕΜ και Σωματείο Εργαζομένων στην ΕΑΒ αφαίρεσε άρθρο υπέρ των εργαζομένων ενώ τροποποίησε και άλλα άρθρα της σύμβασης χωρίς να έχει ενημερωθεί το σωματείο το οποίο και είχε υπογράψει διαφορετική σύμβαση.


Για πρωτόγνωρη και παράνομη ενέργεια έκανε λόγο ο Γενικός Γραμματέας της ΓΣΕΕ Νίκος Κιουτσούκης ενώ για πραξικομματική ενέργεια που φανερώνει την αυταρχική διάθεση της κυβέρνησης μίλησε ο Αναπληρωτής Γενικός Γραμματέας της Συνομοσπονδίας Θανάσης Δανούσης.
Η ΠΟΕΜ μαζί με το σωματείο της ΕΑΒ έχει ζητήσει κατ΄επανάληψη συνάντηση με τον Υπουργό Οικονομικών ο οποίος και μετά τη συγκεκριμένη ενέργεια αρνείται όπως τόνισαν συνάντηση μαζί τους.
Τα συνδικάτα έχουν καταθέσει αγωγή κατά της διοίκησης της ΕΑΒ η οποία εκδικάζεται το Σεπτέμβριο και με την οποία απαιτούν στην ουσία να εφαρμοστεί η σύμβαση που υπέγραψαν πριν παραποιηθεί από την ηγεσία του Υπουργείου Οικονομικών.

militaire.gr

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα