Ξεκάθαρη η Μέρκελ: Οι συντάξεις θα κοπούν- Έχετε δεσμευτεί

“Πάγο” βάζει η Άνγκελα Μέρκελ στο πάγωμα των συντάξεων στην Ελλάδα αφού στέλνει ξεκάθαρο μήνυμα για περικοπή τους, απαντώντας έτσι και στα σενάρια (και τα δημοιεύματα) που την ήθελαν να αποδέχεται – με σκληρούς όρους- το αίτημα της κυβέρνησης να μην  πέσει νέο “τσεκούρι”.

“Η Ελλάδα έχει δεσμευθεί για τη συνέχιση των μεταρρυθμίσεων” διεμήνυσε η Γερμανίδα Καγκελάριος σε απάντηση που έδωσε το γραφείο τύπου στα ΝΕΑ.

«Δημοσιεύματα περί υποτιθέμενων δηλώσεων της Καγκελαρίου παγίως δεν σχολίαζουμε. Ανεξαρτήτως αυτού, ισχύει ότι: Η Ελλάδα, στο πλαίσιο του προγράμματός της και της ολοκλήρωσής του, δεσμεύθηκε για τη συνέχιση και υλοποίηση της μεταρρυθμιστικής πορείας που χαράχθηκε με το πρόγραμμα του ESM. Η υλοποίηση αυτής της δέσμευσης είναι αντικείμενο κυρίως της μεταμνημονιακής επιτήρησης από τους θεσμούς και την Ευρωζώνη».

Σύμφωνα με δημοσίευμα της Καθηερινής, την Τετάρτη, η Γερμανίδα Καγκελάριος φέρεται να είναι πολύ κοντά στο να αποδεχθεί το ελληνικό αίτημα για τις συντάξεις με δύο όρους:

– Πρώτον να αποδεικνύεται πέραν πάσης αμφισβήτησης ότι ακόμη και χωρίς το μέτρο αυτό θα επιτευχθεί ο στόχος για πρωτογενές πλεόνασμα 3,5% του ΑΕΠ το 2019

– Δεύτερον η απόφαση αυτή να μην εμφανιστεί ως αφετηρία ακύρωσης άλλων μεταρρυθμίσεων που πραγματοποιήθηκαν τα προηγούμενα χρόνια.

Διαβάστε επίσης