Ξεκάθαρος ο Παπαθανάσης για τα νέα μέτρα που θα ανακοινώσει ο Μητσοτάκης

Ξεκάθαρος ήταν ο Νίκος Παπαθανάσης για τα νέα μέτρα που θα ανακοινώνει το απόγευμα της Παρασκευής ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

«Δεν κλείνει το λιανικό εμπόριο και η εστίαση. Τα μέτρα θα είναι τέτοια, ώστε να μειωθεί ο συνωστισμός» τόνισε ο αναπληρωτής Υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων που έδωσε τη διαβεβαίωση ότι δεν θα αφεθεί κανείς χωρίς τη στήριξη της κυβέρνησης.

«Πρώτα μπαίνει η δημόσια υγεία», ξεκαθάρισε ο Νίκος Παπαθανάσης για να συμπληρώσει ότι τα νέα μέτρα θα συνοδευτούν και από μέτρα στήριξης επιχειρήσεων και εργαζομένων, προκειμένου να μη χαθούν θέσεις εργασίας.

Ο ίδιος επικαλέστηκε στοιχεία της Eurostat, σύμφωνα με τα οποία η Ελλάδα έχασε τις λιγότερες θέσεις εργασίας στην Ευρώπη κατά το πρώτο κύμα της πανδημίας. «Σημασία έχει να διατηρηθούν οι θέσεις εργασίας», συνέχισε, προκειμένου να βρεθούμε σε ένα σημείο από το οποίο θα μπορέσουμε να επιταχύνουμε για την επανεκκίνηση της οικονομίας. «Ψυχραιμία και θα πάνε όλα καλά», τόνισε.

Ο αναπληρωτής Υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων ανέφερε, επίσης, πως θα ανοίξει ένας νέος κύκλος ενίσχυσης των μικρομεσαίων επιχειρήσεων από την 1η Δεκεμβρίου.

Ερωτηθείς σχετικά με το ενδεχόμενο υποχρεωτικής χρήση μάσκας στα καταστήματα εστίασης, ο Νίκος Παπαθανάσης είπε πως οι κανόνες θα είναι συγκεκριμένοι. Σε αυτό το σημείο, σχολιάζοντας σχετική τοποθέτηση του Καθηγητή Τσιόδρα, τόνισε πως είναι ένας λαμπρός επιστήμονας, ο οποίος – μαζί με τους συναδέλφους του στην Επιτροπή – έκαναν την Ελλάδα παράδειγμα προς μίμηση για τη διαχείριση της πανδημίας.

«Δεν θα αφεθεί κανείς χωρίς τη στήριξη της Κυβέρνησης»

«Δεν θα αφεθεί κανείς χωρίς τη στήριξη της Κυβέρνησης», διαβεβαίωσε ο Νίκος Παπαναθάσης, υπογραμμίζοντας πως «κρατήσαμε δυνάμεις για να φτάσουμε στο τέλος αυτής της κρίσης, σε αντίθεση με την αντιπολίτευση που έλεγε εμπροσθοβαρώς να ρίξουμε όλα τα λεφτά».

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα