Ξεκινά την 1η Μαρτίου η χορήγηση της 4ης δόσης στις ευπαθείς ομάδες η Ιταλία

Τέλος αυτής της εβδομάδας θα φτάσει στην Ιταλία το εμβόλιο Novavax

Η χορήγηση της τέταρτης δόσης του εμβολίου κατά του κορωνοϊού στις ευπαθείς κατηγορίες πολιτών στη χώρα αναμένεται να αρχίσει την 1η Μαρτίου, όπως δήλωσε ο έκτακτος επίτροπος για την αντιμετώπιση της πανδημίας στην Ιταλία, στρατηγός Φραντσέσκο Φιλιουόλο.

«Συμπληρώθηκαν δύο χρόνια από το ξέσπασμα της πανδημίας. Είναι εύκολο να μετατραπεί κανείς σε τζίτζικα, αλλά πρέπει συμβολικά να γεμίσουμε τις αποθήκες με σιτηρά, για όταν οι καιροί δυσκολέψουν. Ελπίζουμε να μην συμβεί τίποτα το αρνητικό, αλλά είναι απόλυτα αναγκαίο να κρατήσουμε κάποια πολύτιμα διδάγματα από την περίοδο αυτή», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Φιλιουόλο.

Παράλληλα, πρόσθεσε ότι στο τέλος αυτής της εβδομάδας θα φτάσει στην Ιταλία το εμβόλιο Novavax. Πρόκειται να διατεθεί περίπου ένα εκατομμύριο δόσεων σε όλες τις περιφέρειες της χώρας. Εντός του Μαρτίου, μάλιστα, θα παραδοθούν στην Ιταλία άλλα δύο εκατομμύρια δόσεις του συγκεκριμένου εμβολίου.

Ο ειδικός επίτροπος για την αντιμετώπιση της πανδημίας υπογράμμισε ότι το 89% των κατοίκων της χώρας έχει λάβει δύο δόσεις των σκευασμάτων κατά του κορωνοϊού και ότι αν προσθέσουμε τους θεραπευμένους και όσους έχουν κάνει την πρώτη δόση, το ποσοστό ξεπερνά το 94%.

 

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα