Ξεκίνησαν στο «Open» τα γυρίσματα για τη δραματική σειρά «Το Κόκκινο Ποτάμι» (φωτο)

Ποιες είναι οι πρώτες δηλώσεις του σκηνοθέτη, Μανούσου Μανουσάκη

Σε μια συμβολική ιστορικά περίοδο, λίγες εβδομάδες πριν από την επέτειο των 100 χρόνων από τη γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου στις 19 Μαΐου, ξεκίνησαν τα γυρίσματα της νέας, κινηματογραφικών προδιαγραφών, σειράς του τηλεοπτικού σταθμού «Open» με τον τίτλο «Το Κόκκινο Ποτάμι».

Βασισμένη στο ομώνυμο ιστορικό μυθιστόρημα του Χάρη Τσιρκινίδη, η νέα δραματική σειρά σε σκηνοθεσία Μανούσου Μανουσάκη, ξετυλίγει το χρονικό της γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου από τους Nεότουρκους, μέσα από μια συγκλονιστική ερωτική ιστορία.

Τα γυρίσματα ξεκίνησαν πριν από λίγες ημέρες και μέχρι το τέλος του 2019 θα ταξιδέψουν το καστ της παραγωγής σε αρκετές πόλεις της Ελλάδας, σε Γαλλία και Ρωσία.

 «Λαός που δεν γνωρίζει την ιστορία του δεν έχει μέλλον. Κι εμείς δεν γνωρίζουμε αυτό το μεγάλο κεφάλαιο που σημάδεψε τη σύγχρονη ιστορία της Ελλάδας και του Ελληνισμού. Οι περισσότεροι δεν γνωρίζουμε τα δεινά που υπέστη ο Ποντιακός Ελληνισμός. Ξεκινώντας μια έρευνα για αυτή την ιστορική περίοδο, βρέθηκε στα χέρια μου το βιβλίο του Χάρη Τσιρκινίδη, γνωριστήκαμε και αποφασίσαμε να συνεργαστούμε στην τηλεοπτική μεταφορά του βιβλίου του. Το “Open” μάς άνοιξε αμέσως την αγκαλιά του και έγινε σύμμαχος σε αυτή τη σπουδαία προσπάθεια», λέει ο σκηνοθέτης της σειράς.

Περιμένουμε με πολλή ανυπομονησία να παρακολουθήσουμε κι εμείς επί της οθόνης, τη συγκλονιστική αυτή ιστορία!

 

Διαβάστε επίσης