Ξεκίνησε η εισβολή της Τουρκίας στη Συρία

Ξεκίνησε η εισβολή της Τουρκίας στη Συρία.  Όπως μεταδίδει το πρακτορείο Bloomberg, ειδικές δυνάμεις πέρασαν το πρωί της Τετάρτης τη συνοριακή γραμμή με στόχο κατ’ αρχάς τη δημιουργία ζώνης ασφαλείας βάθους 30 χιλιομέτρων και μήκους 120 χιλιομέτρων εντός της περιοχής.

Σε αυτήν την περιοχή δραστηριοποιείται η κουρδική πολιτοφυλακή YPG, η οποία θεωρείται ο ένοπλος βραχίονας του PKK και έχει εξοπλιστεί ακόμη και με βαρέα οπλικά συστήματα από τους Αμερικανούς κατά τη διάρκεια των μαχών εναντίον του Ισλαμικού Χαλιφάτου (ISIS).

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, μια μικρή προωθημένη ομάδα τουρκικών δυνάμεων εισήλθε κοντά στις πόλεις Ταλ Αμπιάντ και Ρας αλ Αΐν, προκειμένου να προετοιμάσει το έδαφος για την ευρεία εισβολή, όπως είπε ο αξιωματούχος τηρώντας την ανωνυμία του στο Bloomberg.

Οι εργασίες μας για την επιχείρηση (στη Συρία) συνεχίζονται, οι προετοιμασίες είναι σε εξέλιξη”, δήλωσε ο Τούρκος Υπουργός Άμυνας Χουλούσι Ακάρ.

Σε δηλώσεις του στο ειδησεογραφικό πρακτορείο Αναντολού από τη Σχολή Πολεμικής Αεροπορίας, ο Τούρκος Υπουργός είπε ότι παρακολουθούν τις εξελίξεις στενά με τους αρχηγούς των τουρκικών ενόπλων δυνάμεων.

Μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν σχόλια από την κουρδική πλευρά.

 

Διαβάστε επίσης