Ξεκινούν οι αιτήσεις για διαγραφή δανειακών υποχρεώσεων των οικογενειών που έχασαν ανθρώπους τους στα Τέμπη

Μέχρι και τις 15 Σεπτεμβρίου η προθεσμία για την υποβολή ηλεκτρονικού αιτήματος

Η υποβολή των αιτήσεων των οικογενειών που έχασαν ανθρώπους τους στα Τέμπη και στους οποίους η πολιτεία θεσμοθέτησε την δυνατότητα διαγραφής τυχών δανειακών υποχρεώσεών τους ξεκίνησε εδώ και μερικά 24ωρα. Σύμφωνα με τη σχετική ενημέρωση που έγινε από την Ελληνική Ένωση Τραπεζών, οι οικογένειες των θυμάτων του σιδηροδρομικού δυστυχήματος της 28ης Φεβρουαρίου (σύζυγο, ενήλικα ή ανήλικα παιδιά, γονείς) μπορούν μέχρι και τις 15 Σεπτεμβρίου να υποβάλουν ηλεκτρονικό αίτημα στην διεύθυνση hba@hba.gr προκειμένου να απαλλαγούν από την υποχρέωση αποπληρωμής στεγαστικών ή προσωπικών δανείων (καρτών, καταναλωτικών).

Στο προς αποστολή αίτημα θα πρέπει να αναγράφεται η ένδειξη «ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ» και σε αυτό να περιλαμβάνονται:

α) Πλήρη στοιχεία του αιτούντος (ονοματεπώνυμο, ΑΦΜ και ΔΟΥ, Αριθμός Δελτίου Ταυτότητας, διεύθυνση κατοικίας, τυχόν διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, τηλέφωνο επικοινωνίας, τράπεζα ή τράπεζες συνεργασίας, προέλευση/είδος οφειλής).

β) Ληξιαρχική Πράξη θανάτου του αποβιώσαντος.

γ) Πιστοποιητικό πλησιέστερων συγγενών.

δ) Τυχόν διαθέσιμη πιστοποίηση δημόσιου φορέα, από την οποία να προκύπτει ότι ο αιτών εμπίπτει στα μέτρα προστασίας του άρθρου 57 του ν. 5039/2023, όπως λ.χ. διαγραφή οφειλών από ΑΑΔΕ, αίτηση απονομής συντάξεως.

Σημειώνεται πως αν η αίτηση υποβληθεί μέσω πληρεξουσίου, θα πρέπει να επισυναφτεί ηλεκτρονική εξουσιοδότηση μέσω της εφαρμογής govgr (https://www.gov.gr) από τον αιτούντα προς στον πληρεξούσιο του, καθώς επίσης τα προαναφερθέντα στοιχεία επικοινωνίας του αιτούντος και του πληρεξούσιού του. Στην περίπτωση, εξάλλου, που ο αιτών είναι ανήλικος/η, το αίτημα πρέπει να υποβάλλεται από τον νόμιμο εκπρόσωπό του.

Στα απαιτούμενα δικαιολογητικά θα πρέπει, τέλος, να υπάρχει ρητή δήλωση του αιτούντος ότι συμφωνεί με τη λήψη και διαβίβαση της αίτησής του και των συνημμένων σε αυτή δικαιολογητικών από την ΕΕΤ στην τράπεζα ή τις τράπεζες συνεργασίας του, καθώς επίσης και στην περαιτέρω επεξεργασία του αιτήματός του από την τράπεζα/ες και στη συνέχεια την επικοινωνία της τράπεζας με τον δικαιούχο.

 

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα