Ξεκόλλησε η αναδιάρθρωση των κατηγοριών

Συμφώνησαν να προχωρήσει η περίφημη αναδιάρθρωση των κατηγοριών ο Υφυπουργός Αθλητισμού Γιώργος Βασιλειάδης με τον πρόεδρο της ΕΠΟ Βαγγέλη Γραμμένο και τον ανεξάρτητο εμπειρογνώμονα που έχει τοποθετήσει στην χώρα μας η UEFA, Πετρ Φούσεκ.

Η συνάντηση, στην οποία δεν κλήθηκε η Super League, έγινε σε πολύ καλό κλίμα και οι συμμετέχοντες έκριναν επιβεβλημένο ότι δεν μπορεί να υπάρξει πισωγύρισμα. Ως εκ τούτου η θα δημιουργηθεί όπως έχει αποφασιστεί η Super League 2, κάτι που συνεπάγεται ότι δεν θα υπάρξει νέα ανατροπή και ως εκ τούτου θα υποβιβαστούν οι τρεις τελευταίες ομάδες από τη μεγάλη κατηγορία, ενώ η τέταρτη θα δώσει μπαράζ με τον δευτεραθλητή της Football League.

Στη συνάντηση ξεκαθαρίστηκε ότι η τροπολογία που θα κατατεθεί από την Πολιτεία στην Βουλή άμεσα, θα αφορά τη νέα δομή των πρωταθλημάτων από την επόμενη σεζόν (ίδρυση της Super League 2). Η τροπολογία θα κατατεθεί, με ένα οποιοδήποτε επόμενο νομοσχέδιο, αφού είναι έτοιμη και όλα τα διαδικαστικά επιλύονται.

Ωστόσο, για το τυπικό του πράγματος και για να μην μπορεί κανείς να υποστηρίξει ότι η Πολιτεία και ο υφυπουργός Αθλητισμού ενεργούν αυτοβούλως και παρεμβαίνουν στο αυτοδιοίκητο του ποδοσφαίρου, η ΕΠΟ θα στείλει στον Γιώργο Βασιλειάδη επιστολή, η οποία θα εμπεριέχει ουσιαστικά την απόφαση που το ίδιο το ποδόσφαιρο έχει λάβει από το περασμένο καλοκαίρι: Την μείωση των ομάδων της Super League σε 14, το πόσοι θα πέσουν και πόσοι θα ανέβουν σε όλες τις κατηγορίες (και στην σημερινή Γ’ Εθνική), την ίδρυση της Super League 2 κλπ.

Με την επιστολή αυτή και την κατάθεση της τροπολογίας, το θέμα θα κλείσει, ώστε να μην γιγαντώνονται οι πιέσεις για να πέσουν λιγότερες ομάδες ή να μην δημιουργηθεί μια νέα κατηγορία, κάτι που έχει εξοργίσει τις ομάδες της Γ΄ Εθνικής της οποίας οι πρωταθλητές θα προβιβαστούν στην Football League, η οποία θα είναι η τρίτη κατηγορία της χώρας από τη νέα σεζόν… Οι πρωταθλητές σε καμία περίπτωση δεν θέλουν ο προβιβασμός τους να οδηγήσει ξανά στην τρίτη κατηγορία… Υπάρχουν όμως και άλλα ζητήματα καθοριστικής σημασίας όπως το ποια θα είναι η διοργανώτρια της Super League 2, της Football League και της Γ΄ Εθνικής.

 

Διαβάστε επίσης