Ξένη Δημητρίου: Πρόταξε τα στήθη της για τον… Κουφοντίνα!!!

Απεργία πείνας ο «Λουκάς», αναίρεση η κα Ξένη (για να μην αδυνατίσει)

Ένα σκαλί παρακάτω ήταν η κραυγαλέα περίπτωση του πολυισοβίτη της 17Ν, Δημήτρη Κουφοντίνα, για τον οποίο η εισαγγελέας ΑΠ προέταξε τα… στήθη της, όταν το δικαστικό συμβούλιο Βόλου είχε απορρίψει την αίτησή του για χορήγηση άδειας από τις φυλακές. Η ανώτατη εισαγγελέας, η οποία, ένα χρόνο πριν, είχε ζητήσει να τιμωρηθούν πειθαρχικά οι εισαγγελείς, που –εφαρμόζοντας τον νόμο– είχαν δώσει άδεια στον Δ. Κουφοντίνα, σε μια κρίση… ταυτότητας άσκησε η ίδια αναίρεση εν μία νυκτί και ήταν έτοιμη να ανέβει ακόμη στην έδρα του Ποινικού Τμήματος του Αρείου Πάγου, όπου συζητήθηκε η υπόθεση, για να υποστηρίξει την άποψή της υπέρ της αναίρεσης του βουλεύματος των δικαστών Βόλου, που ομόφωνα απέρριψαν για δεύτερη φορά το αίτημα του «Λουκά» της 17Ν.

Αντί της κας Δημητρίου, η οποία ασκώντας την αναίρεση τάχθηκε υπέρ της άποψης ότι και οι πολυισοβίτες μπορούν να πάρουν άδεια εφόσον έχουν εκτίσει συγκεκριμένο χρόνο ποινής, στην έδρα του Δικαστικού Συμβουλίου του Ανωτάτου Δικαστηρίου ήταν ο αντιεισαγγελέας ΑΠ, Δημήτρης Παπαγεωργίου, ο οποίος στην κεκλεισμένων των θυρών συνεδρίαση αναφέρθηκε στην αναίρεση Δημητρίου.

Η άσκηση αναίρεσης δέχτηκε σωρεία επικρίσεων και προκάλεσε αντιδράσεις αλλά και ερωτηματικά στον πολιτικό και τον δικαστικό κόσμο.

Σημειώνεται ότι η παραπάνω ενέργεια της ανωτάτης εισαγγελικής λειτουργού ήρθε διαρκούσης της πολυήμερης απεργίας πείνας του Δ. Κουφοντίνα, που εν μέσω προεκλογικής περιόδου πίεσε για να ικανοποιηθεί το αίτημά του.

Τελικά, η ανώτατη εισαγγελέας δεν ανέβηκε στην έδρα του Ποινικού Τμήματος του Αρείου Πάγου για να υποστηρίξει την άποψή της υπέρ της αναίρεσης.

Όπως είναι γνωστό, τα δικαστήρια του Βόλου κηρύσσοντας μια άτυπη… ανυπακοή στην απόφαση του Αρείου Πάγου, απορρίπτουν απανωτά τα αιτήματα του καταδικασθέντος για τη δράση της 17Ν.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα