Ξένη Δημητρίου: Τα χαστούκια από Αθανασίου και Ντογιάκο

Προσπάθησε να σταματήσει την προαγωγή τους, εισέπραξε άρνηση, εξεμάνη στους διαδρόμους...

Η κα Δημητρίου προσπάθησε κατ’ επανάληψη, με την εξουσία που της παρείχε το αξίωμά της, να ελέγξει τους υφισταμένους της εισαγγελείς, αλλά κυρίως τους γραμματείς, που όπως ψιθυρίζεται «την έτρεμαν!

Οι ασκήσεις φιλοκυβερνητικής κυριαρχίας της κας Δημητρίου εκδηλώθηκαν με τις περιπτώσεις των εισαγγελέων Παναγιώτη Αθανασίου και Ισίδωρου Ντογιάκου, που προήχθησαν σε εισαγγελέα Εφετών ο πρώτος και σε αντιεισαγγελέα ΑΠ ο δεύτερος, παρά τις περί του αντιθέτου προσπάθειες του κυβερνητικού περιβάλλοντος.

Η απόφαση της Ολομέλειας του ΑΠ για τον Παναγιώτη Αθανασίου, που με συντριπτική πλειοψηφία 55 υπέρ και 8 κατά αγνόησε την άποψη περί παράλειψής του, της εισαγγελέως του ΑΠ, Ξένης Δημητρίου, και τον προήγαγε σε εισαγγελέα Εφετών, δείχνει την εναντίον της πορεία, που είχε αρχίσει να εκδηλώνεται στη Δικαιοσύνη πριν από περίπου ενάμιση χρόνο.

Στην περίπτωση της προαγωγής Ντογιάκου, οι φιλοσυριζαίικες εφημερίδες ξεσπάθωσαν και καλούσαν τον πρώην υπουργό Δικαιοσύνης Σταύρο Κοντονή να κάνει διαφωνία.

Όμως, ο Ζακυνθινός πολιτικός, επειδή έβλεπε ενδεχομένως πού οδηγείται η κατάσταση, δεν έκανε διαφωνία, φοβούμενος ενδεχομένως μήπως εισπράξει μια νέα ήττα, όπως στην περίπτωση του εισαγγελέα Εφετών Παναγιώτη Αθανασίου, ο οποίος ήδη είχε δικαιωθεί πανηγυρικά από την Ολομέλεια του ΑΠ.

Η απόφαση του ανώτατου δικαστικού οργάνου, που με συντριπτική πλειοψηφία 13 υπέρ, έναντι 2 κατά, άναψε το πράσινο φως για την είσοδο του πρώην προϊσταμένου της Εισαγγελίας Εφετών στην Εισαγγελία του Ανωτάτου Δικαστηρίου, θεωρήθηκε ήττα της εισαγγελέως του ΑΠ, Ξένης Δημητρίου, η οποία με σύμμαχο τον πρόεδρο του ΑΠ, Βασίλη Πέππα, ήταν οι μοναδικοί από τους ανώτατους δικαστικούς λειτουργούς που προσπάθησαν να ανακόψουν τον δρόμο στον Ισίδωρο Ντογιάκο.

Μάλιστα, η κα Δημητρίου δεν συγκρατήθηκε και επιτέθηκε τότε στον κ. Ντογιάκο, λέγοντάς του: «Δεν έπρεπε να γίνεις εισαγγελέας ΑΠ».

Πειθαρχική δίωξη και για τη Siemens

Ένα άλλο περιστατικό ήταν η άσκηση πειθαρχικής δίωξης εις βάρος του Ισίδωρου Ντογιάκου, με το αιτιολογικό ότι δεν είχε φροντίσει να μεταφράσει το βούλευμα για την υπόθεση Siemens, κατηγορία η οποία μπήκε στον κάλαθο των αχρήστων, αφού η πειθαρχική έρευνα απέδειξε ότι ουδεμία σχέση είχε με την υπόθεση αυτή.

Μία ακόμη ήττα για την εισαγγελέα ΑΠ, Ξένη Δημητρίου, που είχε πει «ΟΧΙ» στην προαγωγή του εισαγγελέα Εφετών Γιώργου Γεράκη σε αντιεισαγγελέα ΑΠ, ήταν η τελευταία απόφαση της Ολομέλειας του ΑΠ, που με συντριπτική πλειοψηφία, 56 υπέρ και 6 κατά, έκανε δεκτή την αίτηση του εισαγγελέα Εφετών Γιώργου Γεράκη, ο οποίος προήχθη σε αντιεισαγγελέα του ανωτάτου δικαστηρίου.

Ο κ. Γεράκης είχε παραλειφθεί από το Ανώτατο Δικαστικό Συμβούλιο, με ψήφους 10-5.

Αξιοσημείωτο το παρακάτω: Από τους 10 ανώτατους δικαστικούς λειτουργούς, που είχαν πει «όχι», τότε, στην προαγωγή του, μόνο οι δύο απέμειναν σήμερα.

Μία εξ αυτών ήταν η εισαγγελέας ΑΠ, Ξένη Δημητρίου!

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα