«Ξεπαγώνει» η έρευνα μετά τις αντιδράσεις

Σε αναδίπλωση φαίνεται πως προχωρά η Εισαγγελία του Αρείου Πάγου, μετά τη θύελλα αντιδράσεων που προκάλεσε το ανώτατο εισαγγελικό «μπλόκο» στην έρευνα για τις φονικές πυρκαγιές στο Μάτι που στοίχισαν τη ζωή σε 100 ανθρώπους.

Αφορμή για τις σφοδρές αντιδράσεις που προκλήθηκαν στάθηκε η παραγγελία του Αρείου Πάγου να συσχετισθεί στη δικογραφία για τις φωτιές πόρισμα της επιθεωρήτριας Δημόσιας Διοίκησης -το οποίο αναμένεται να ολοκληρωθεί σε πολλούς μήνες-. Ωστόσο, την Τρίτη η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Ξένη Δημητρίου, ζήτησε σήμερα να παραμείνει στη θέση του ο εισαγγελέας Ηλίας Ζαγοραίος (μέχρι πρότινος και προϊστάμενος της Εισαγγελίας) μέχρι να ολοκληρώσει την έρευνά του για την φονική πυρκαγιά και να αποδώσει ποινικές ευθύνες σε όσους ευθύνονται για την τραγωδία.

Να σημειωθεί πως ο κ. Ζαγοραίος έχει προαχθεί σε αντεισαγγελέα Εφετών και ως εκ τούτου την ερχόμενη εβδομάδα -αφού δεν του είχε δοθεί η εντολή να παραμείνει στη θέση του όπως αρχικά είχε γίνει γνωστό για να ολοκληρώσει την έρευνα – θα έπρεπε να αναχωρήσει από την Ευελπίδων για το Εφετείο προκειμένου να ασκεί τα νέα του καθήκοντα. Πλέον, μετά τη δημοσιοποίηση της είδησης για το «πάγωμα» της έρευνας, επιχειρείται δικαστική αναδίπλωση.

Όπως διευκρινίζεται σήμερα από αρμόδιες πηγές «σε καμία περίπτωση, το έγγραφο της εισαγγελίας του Αρείου Πάγου δεν σηματοδοτεί και το “πάγωμα” της εισαγγελικής έρευνας για τις φονικές πυρκαγιές». Και αυτό διότι, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, είναι στην κρίση του εισαγγελέα να προχωρήσει στο επόμενο κομβικό σημείο της έρευνας που είναι να αποστείλει τις πρώτες κλήσεις σε υπόπτους!

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα