Ξεπέρασαν ξανά τα όρια οι Τούρκοι: Τουρκική ακτοφυλακή παρενόχλησε ψαράδες και στελέχη της Frontex στις Οινούσσσες

Όπως φαίνεται στο βίντεο – ντοκουμέντο οι Τούρκοι πραγματοποίησαν επικίνδυνους ελιγμούς εντός των ελληνικών υδάτων

Για ακόμα μία φορά ξεπέρασε κάθε όριο στην προκλητικότητα η Τουρκία στο Αιγαίο, καθώς σκάφη της τουρκικής ακτοφυλακής ξεπερνώντας και πάλι τα όρια ανοιχτά των Οινουσσών πραγματοποίησαν επικίνδυνους ελιγμούς μπροστά από σκάφη Ελλήνων ψαράδων, στελεχών της Frontex, αλλά και του λιμενικού Χίου.

Μάλιστα η Άγκυρα δεν σταμάτησε εκεί, καθώς όταν έφτασε το λιμενικό της Χίου, εκείνοι κάλεσαν σε ενισχύσεις.

Το περιστατικό σημειώθηκε το πρωί της Πέμπτης με το σκάφος της τουρκικής ακτοφυλακής έφτασε μια ανάσα από τις ελληνικές ακτές. Οπως φαίνεται και στο βίντεο που έφερε στη δημοσιότητα το politischios.gr οι Έλληνες ψαράδες αλλά και το πλήρωμα σκάφους της Froxntex είδαν σκάφος της τουρκικής ακτοφυλακής να κάνει επικίνδυνους ελιγμούς εντός των ελληνικών υδάτων.

Το βίντεο με την προκλητικότητα των Τούρκων στις Οινούσσες

Την πρόκληση κατέγραψε o Παράσχος Καραμπουρνιώτης. «Δε μας έφτανε ένας, ήρθε κι άλλος», ακούγεται να λέει κάποιος την ώρα που το τουρκικό σκάφος περνάει πολύ κοντά από το ελληνικό.

Προκλήσεις και επικίνδυνοι ελιγμοί επί 4 ώρες

Το τουρκικό σκάφος μπήκε στα ελληνικά χωρικά ύδατα, στην περιοχή της Βάτου των Οινουσσών και άρχισε τους επικίνδυνους ελιγμούς, τόσο κατά σκάφους της Frontex όσο και κατά ελληνικού αλιευτικού που ψάρευε σε απόσταση 1,5 ναυτικού μιλίου από τις ελληνικές ακτές. Μάλιστα έφτασαν στο σημείο να ζητήσουν από τη Frontex και το ελληνικό αλιευτικό να φύγουν από το σημείο, λέγοντας τους πως βρίσκονται σε τουρκικά νερά. Μάλιστα, όταν στο σημείο εμφανίστηκε σκάφος του Κεντρικού Λιμεναρχείου Χίου, οι Τούρκοι ανέβασαν την ένταση και έστειλαν και δεύτερο σκάφος τους στο σημείο. Το σκηνικό της πρόκλησης κράτησε τέσσερις ώρες με τα δυο σκάφη του τουρκικού λιμενικού να κάνουν ακραίους ελιγμούς.

 

Διαβάστε επίσης