Ξεψαχνίζει όλους τους φάκελους για Ελληνικό και χρηματοδοτήσεις η Μενδώνη

Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει αποφασίσει να παίξει τα ρέστα του με την υπόθεση Λιγνάδη, προσπαθώντας να βάλει στο κάδρο τον πρωθυπουργό μέσω της Λίνας Μενδώνη. Μάλιστα ο Αλέξης Τσίπρας κάλεσε τον κ. Μητσοτάκη να απομακρύνει από τη θέση της την υπουργό Πολιτισμού, Λίνα Μενδώνη, κάνοντας λόγο για πάνδημη απαίτηση του πολιτισμού και της Τέχνης.

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης επέμεινε στην παραίτηση της κ. Μενδώνη και σε κάποια άλλη αποστροφή της ομιλίας σου στην Βουλή είπε: «Την σκιά της κυρίας Μενδώνη που επιμένετε να την προστατεύετε και στηρίζετε παρά την κατακραυγή του κόσμου της τέχνης. Δήθεν επειδή ξεκόλλησε τις επενδύσεις στο Ελληνικό. Απαλλάξτε τον χώρο του πολιτισμού από την παρουσία της, γιατί είναι βαριά εκτεθειμένη για τον τρόπο που επιχείρησε να συγκαλύψει το σκάνδαλο Λιγνάδη. Δεν ακούτε κ. Μητσοτάκη την βουή που έρχεται από τον κόσμο της τέχνης και την κοινωνία. Δεν ακούτε ή μάλλον κάνετε ότι δεν ακούτε την πανδημη απαίτηση για αποπομπή της υπουργού σας. Επιλέγετε να ξεπλυθεί πολιτικά».

Η ώρα της αντεπίθεσης

Οπότε όλοι αναμένουν την απάντηση της υπουργού Πολιτισμού, η οποία όντως χάρη καις την επικοινωνιακή καταιγίδα του ΣΥΡΙΖΑ βρίσκεται στριμωγμένη στα κάγκελα. Απλά στην Κουμουνδούρου δεν έχουν υπολογίσει, πρώτον ότι στο χώρο του υπουργείου Πολιτισμού η Λίνα Μενδώνη συμπληρώνει σχεδόν 15 χρόνια. Ειδικά μετά την επίσημη στήριξη που παρείχε δύο φορές ο κ. Μητσοτάκης. Μία στο Υπουργικό Συμβούλιο και μία στην προ ημερησίας συζήτηση στην Βουλή.

Τι σημαίνουν όλα αυτά; Ότι η Λίνα Μενδώνη αποφάσισε να θυμηθεί το παρελθόν της. Τόσο στην εμπειρία της στο χώρο του πολιτισμού, όσο καις την πρότερη πολιτική της πορεία. Και γνωρίζει πως μπορεί να αντιμετωπίσει την κατά μέτωπο επίθεση. Η Λίνα Μενδώνη ως πρώην ΠΑΣΟΚα ξέρει πολύ καλά ότι η καλύτερη άμυνα είναι η επίθεση. Οπότε ετοιμάζει κι αυτή την επίθεση της.

Στο ερώτημα που τίθεται είναι εάν αντέξει την πίεση η Μενδώνη; Η ίδια και οι συνεργάτες της εκτιμούν πως η αντιπολίτευση δεν στοχεύει τόσο αυτήν, όσο τον πρωθυπουργό. Και θεωρεί ότι με την παραίτηση της θα συνεχίσει ο ΣΥΡΙΖΑ να υπενθυμίζει κάθε τρεις και λίγο την υπόθεση Λιγνάδη. Οπότε η επιλογή της είναι αφενός μεν να μην παραιτηθεί, αφετέρου δε να περάσει στην αντεπίθεση.

Η αντεπίθεση της κ. Μενδώνη είναι να ανοίξει διαφόρους φακέλους της περιόδου διακυβέρνησης Τσίπρα, ειδικά στο υπουργείο Πολιτισμού. Και αφορούν την υπόθεση Ελληνικό, αλλά και το φάκελο χρηματοδοτήσεις. Και αυτό που διαρρέεται είναι ότι επί εποχή ΣΥΡΙΖΑ το υπουργείο είχε μετατραπεί σε παραμάγαζο. Σύμφωνα με τους συνεργάτες της κ. Μενδώνη «θα πρέπει να ανησυχούν πολλοί από αυτούς που ζητούν τώρα την παραίτηση της υπουργού». Και το ξεψάχνισμα γίνεται και επί υπουργίας Μπάλτα, και επί υπουργίας Ξυδάκη και επί ηγεσίας Κονιόρδου και Ζορμπά. «Ίσως γι’ αυτό τον λόγο ο ΣΥΡΙΖΑ ζητά επιτακτικά την παραίτηση Μενδώνη, μάλλον κάτι φοβούνται από το ξεσκόνισμα στα έργα και ημέρες των υπουργών τους», καταλήγουν οι συνεργάτες της υπουργού Πολιτισμού.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα