Χέρι – χέρι;

Σε διεύρυνση προς τα δεξιά αλλά και προς τα αριστερά προσανατολίζεται η Νέα Δημοκρατία στο συνέδριο που θα διεξαχθεί στα τέλη Ιουνίου. Ήδη το κόμμα της Συγγρού τοποθέτησε τον  πρώην βουλευτή του ΠΑΣΟΚ, Β. Παπαχρήστο, στη θέση του μόνιμου αντιπροσώπου της χώρας στον ΟΟΣΑ, ενώ σημειώνεται πως και δύο πρώην «γαλάζιοι» βουλευτές, οι κ. Μαρκόπουλος και Σολδάτος υπερψήφισαν το πολυνομοσχέδιο και βρίσκονται προ των πυλών της επιστροφής.

Ωστόσο, η «βόμβα» που αναμένεται να σκάσει ακούει στο όνομα Γιώργος Καρατζαφέρης. Ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ άφησε ανοιχτό παράθυρο για την επανένταξη του στη ΝΔ μετά από περίπου 13 χρόνια. «Πρέπει όλοι σε αυτόν τον τόπο να σκεφτόμαστε με γνώμονα όχι το συμφέρον των κομμάτων, αλλά το τι υπηρετεί το Έθνος. Ο ΛΑ.Ο.Σ. μένει σταθερός στο δόγμα : “εν οίδα, την πατρίδα”», είπε χαρακτηριστικά.

Μάλιστα, είχε προηγηθεί και δήλωσή του στο Έθνος της Κυριακής, στην οποία τόνιζε: «Το συνέδριο της ΝΔ δεν μπορεί να είναι ένα εσωστρεφές συνέδριο σαν τα προηγούμενα. Πρέπει να είναι ένα συνέδριο που θα χαράξει προοπτική μίας άλλης πολιτικής προσέγγισης των αναγκών του τόπου. Η “μία από τα ίδια” θα απογοητεύσει το σύνολο του αστικού κόσμου και θα ανοίξει τα πανιά στους έξαλλους και επιπόλαιους».

Από την πλευρά τους, οι συνεργάτες του πρωθυπουργού δεν φαίνεται να είναι αρνητικοί σε μια ενδεχόμενη επιστροφή του κ. Καρατζαφέρη και σύμφωνα με πληροφορίες του real.gr, σκέφτονται πως θα μπορούσε και κάτω από ποιες προϋποθέσεις να εξελιχθεί το «πολιτικό φλερτ» σε «πολιτικό γάμο».

Ενδεικτικές ήταν οι δηλώσεις του Μ. Βορίδη, που μαζί με τον Α. Γεωργιάδη είχε δεχθεί σφοδρή επίθεση από τον Γ. Καρατζαφέρη την περίοδο που αποχώρησαν από το ΛΑΟΣ. Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος μιλώντας στον BHMA Fm τόνισε «Η προσπάθεια που κάνει ο Πρωθυπουργός και η κυβέρνηση εθνικής ενότητας είναι τεράστια. Κάθε βοήθεια απ’ όπου και αν προέρχεται η οποία θα διευρύνει το μέτωπο των ανθρώπων που στηρίζουν την συγκεκριμένη πολιτική είναι καλοδεχούμενη.

Ωστόσο το θέμα της διεύρυνσης την χειρίζεται προσωπικά ο Πρωθυπουργός» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Βορίδης.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα