Ξέσπασε η μάνα της Μυρτούς που βιάστηκε στην Πάρο για τις αλλαγές στον Ποινικό Κώδικα

Ξέσπασε η μάνα της Μυρτούς που βιάστηκε από Πακιστανό στα βράχια της Πάρου  πριν επτά χρόνια και τα “έχωσε” στην κυβέρνηση για τις αλλαγές στον Ποινικό Κώδικα  και το άρθρο 336 για τον βιασμό.

Μετά τις νομοτεχνικές βελτιώσεις που έγιναν από τον υπουργό Δικαιοσύνης, Μιχάλη Καλογήρου, στο άρθρο 336, ο βιασμός παραμένει κακούργημα αλλά τιμωρείται με ποινή κάθειρξης μέχρι δέκα έτη.

“Έχω καταστραφεί από βιασμό”

«Δεν έχω μιλήσει τόσα χρόνια. Ζω επτά χρόνια στο πετσί μου όλο αυτό και ξέρετε πολύ καλά ότι είμαι κι εναντίον των συνεντεύξεων. Αλλά σε αυτό το θέμα και σε αυτή τη διαδήλωση θα είμαι η πρώτη. Γιατί; Γιατί είναι ανήκουστο αυτό. Για ρωτήστε με για τη Μυρτώ τι έχουν κάνει; Το απόλυτο τίποτα. Για ρωτήστε αυτόν που έχουν μέσα, γιατί όλα μαθεύονται, έστω κι αν δεν θέλουν, περνάει καλά; Τον προστατεύουν καλά; Πόσα κιλά έχει πάρει; Δεκαπέντε; Από τη στεναχώρια του προφανώς…», λέει η Μαίρη Κοτρώτσου στο OPEN.

«Είμαι από αυτούς που έχουν καταστραφεί από ένα βιασμό. Δεν είχα μιλήσει τόσο καιρό προσπαθώντας να τα αφήσω στους νόμους του κράτους, αλλά αυτοί αυτοί οι νόμοι έχουν καταντήσει με τις τροπολογίες που περνάνε κουρελούδες», αναφέρει.

Η κυρία Κοτρώτσου αναφέρθηκε στην υπόθεση της κόρης της και στην εισήγηση του εισαγγελέα που είχε κάνει λόγο για «κτηνωδία» και ξεσπά: «Να εκτίονται όλες οι ποινές. Δεν καταλαβαίνω γιατί να μην μπει φυλακή. Ενός ανθρώπου βιάζεται το παιδί του, μπορεί να είναι 18, 19, 20. Αυτό το παιδί έχει προβλήματα ψυχολογικά. Αυτός ο άνθρωπος σε αυτό το παιδί όσο κι αν ταλαιπωρηθεί θα πρέπει να δίνει πολλά χρήματα σε ψυχολόγους και σε διάφορους. Και δεν υπάρχει καν ο νόμος να του δώσει την ηθική ικανοποίηση ότι αυτός μπήκε φυλακή. Ο Χριστός και Απόστολος».

Διαβάστε επίσης