Ξέσπασε ο Λεωνίδας Καλφαγιάννης: «Εσείς που με κοιτάτε γνωρίζετε τι μου έχετε κάνει»

Ο γνωστός ηθοποιός μίλησε για τη σεξουαλική παρενόχληση και την ψυχολογική βία στον καλλιτεχνικό χώρο, αποκαλύπτοντας ότι έχει ασκηθεί βία και στον ίδιο στο παρελθόν

Για την σεξουαλική παρενόχληση και την ψυχολογική βία στον καλλιτεχνικό χώρο μετά την σωρεία καταγγελιών μίλησε ο ηθοποιός Λεωνίδας Καλφαγιάννης, όπου ξέσπασε και αποκάλυψε ότι έχει δεχτεί βία στο παρελθόν από ηθοποιούς και σκηνοθέτες, μιλώντας στην εκπομπή της Φαίης Σκορδά.

«Τα ξέρουμε όλοι. Μας έχουν δέσμιους, ότι αν βγούμε και μιλήσουμε θα βρεθούμε με την κατηγορία της συκοφαντίας. Εγώ μίλησα, το κόστος το πήρα, η προσωπική μου διαδρομή το δείχνει. Εσείς που μου έχετε κάνει αυτά τα πράγματα που μου έχετε κάνει, έχετε επέμβει στη ζωή μου με αυτόν τον τρόπο που έχετε επέμβει, το γνωρίζετε καλά. Εσείς που με κοιτάτε! Και όσοι βγαίνουν και τους ακούτε, γνωρίζετε τι έχουν κάνει, δεν χρειάζεται να τα πούμε», είπε με έντονο ύφος κοιτάζοντας απευθείας στην κάμερα του ΑΝΤ1 ο Λεωνίδας Καλφαγιάννης.

«Υπήρξα τρεις φορές με ηθοποιούς και σκηνοθέτες που ήθελαν να ασκήσουν την εξουσιολαγνεία τους. Απορώ με κάποια πράγματα που δεν λέγονται και που δεν ακούγονται. Ξέρουν αυτοί τι έχουν κάνει. Δεν με αφήνει το νομοθετικό πλαίσιο να παρέμβω γιατί πρέπει να έχω βιασθεί ή να είμαι θύμα ή μάρτυρας σε περιστατικό.

Υπάρχει μια ολική επαγγελματική εξόντωση με έναν τρόπο που δεν υπάρχουν λόγια να ειπωθεί. Είναι τέτοιες οι καλύψεις που είχαν φροντίσει αυτοί οι άνθρωποι να βρουν που πρέπει να υπάρχουν πολλές καταγγελίες, όπως γίνεται τώρα, να συγκριθούν και να δοθεί η απάντηση.

Έχω υποστεί τη βία και τη δράση τους στην προσωπική μου ζωή. Οι ίδιοι άνθρωποι, όταν έγινα αναγνωρίσιμος, ήρθαν και μου έκαναν πρόταση. Και τους είπα «δεν ντρέπεστε να με παίρνετε τηλέφωνο; Να μην τολμήσετε ξανά να ασχοληθείτε μαζί μου». Το έκλεισα», είπε ο ηθοποιός.

«Να τους πω εγώ από εδώ, ότι δεν θα μου λείψετε! Δεν θα μου λείψετε κύριοι και κυρίες! Η βία έχει και ανδρικό και γυναικείο πρόσωπο», κατέληξε ο Λεωνίδας Καλφαγιάννης.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα