Χιλιάδες πακέτα λαθραίων τσιγάρων μπλόκαρε το ΣΔΟΕ

Τεράστια ποσότητα καπνικών σε εμπορευματοκιβώτιο που προερχόταν από την Ταϊβάν, με δηλωθέν εμπόρευμα πλαστικές καρέκλες, κατέσχεσαν υπάλληλοι του ΣΔΟΕ. Οι διοργανωτές της εισαγωγής τους είχαν «στήσει» τη μεταφορά και δεύτερου εμπορευματοκιβωτίου, που περιείχε μικρή ποσότητα καρεκλών.

Στον έλεγχο που διενεργήθηκε διαπιστώθηκε ότι το ένα εμπορευματοκιβώτιο περιείχε 1.045 χαρτοκιβώτια λαθραίων καπνικών, ήτοι 10.450.000 τεμ. τσιγάρα μάρκας STRAND, η οποία συναντάται πρώτη φορά. Οι διαφυγόντες δασμοί ανέρχονται στο ποσό των 1.761.590,83 ευρώ. Η έρευνα συνεχίζεται για τον εντοπισμό του παραλήπτη, του οποίου τα στοιχεία επί των φορτωτικών εγγράφων είναι πλαστά.

Επίσης εξαρθρώθηκε κύκλωμα αλλοδαπών, που κατασκεύαζε και χρησιμοποιούσε, πλαστά πιστοποιητικά, έγγραφα καθώς και Ταξιδιωτικά έγγραφα. Ειδικότερα, συνελήφθη την Τετάρτη ένας υπήκοος Μπαγκλαντές ο οποίος, με πλαστά έγγραφα και πλαστό διαβατήριο Μπαγκλαντές, προσπάθησε να παραπλανήσει την Πρεσβεία των ΗΠΑ. στην Αθήνα, για την έκδοση ταξιδιωτικής βίζας.

Στη συνέχεια εντοπίστηκε και συνελήφθη, ο εγκέφαλος και κατασκευαστής των πλαστών εγγράφων, υπήκοος Πακιστάν, υπάλληλος ταξιδιωτικού πρακτορείου, ενώ αναζητείται και τρίτο άτομο, επίσης πακιστανικής υπηκοότητας, το οποίο κατέθεσε στην πρεσβεία των ΗΠΑ παρόμοια πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα.

Διαβάστε επίσης