«Χρειάζεται να υπάρχει μια νέα αφετηρία με λαϊκή νομιμοποίηση»

Την άποψη ότι «στη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ δεν πιστοποιήθηκε η ρήξη στο εσωτερικό του κόμματος», εξέφρασε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του κόμματος, Νίκος Φίλης.

Μιλώντας στον ρ/σ Βήμα FM, αναγνώρισε την ύπαρξη διαφορετικών απόψεων που θα φανεί στην πορεία πως θα μπορέσουν να συνδεθούν. «Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης δεν υπήρξε, θα έλεγε κανείς πιστοποίηση ρήξης και τέτοια φαινόμενα, που είχαν στον τύπο προδιαγραφεί σε σχέση με την Πλατφόρμα. Βεβαίως, οι διαφορετικές απόψεις υπάρχουν και θα δούμε στην πορεία πως μπορούν να συνδεθούν», δήλωσε ο κ. Φίλης.

Για το ενδεχόμενο εκλογών είπε: «Αν θέλουμε να μιλάμε με όρους Δημοκρατίας, είναι προφανές ότι, μετά την επιβολή ενός τελεσιγράφου στη χώρα, έχουν διαφοροποιηθεί οι όροι της πολιτικής αντιπαράθεσης κι εξουσιοδότησης. Άλλοι ήταν οι όροι των εκλογών του Ιανουαρίου, άλλοι είναι τώρα. Αν θέλουμε λοιπόν να υπάρξει μια Δημοκρατική τάξη, είναι προφανές, ότι χρειάζεται να υπάρχει μια νέα αφετηρία με λαϊκή νομιμοποίηση».

Για το σχέδιο Βαρουφάκη για επιστροφή στη δραχμή ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος εξήγησε ότι «δεν μπορεί να ξυπνήσει ένα πρωί ένας πολίτης και να ακούσει, ότι αλλάζει το νόμισμά του και πιστεύω, ότι η τακτική αυτού του περιβόητου μυστικού σχεδίου, που γενικώς ακούγεται και δεν ήταν πρόταση του κ. Βαρουφάκη, παραπέμπει σε μια αντίληψη, για μας στην Αριστερά το λέω, γιακωβίνικη, σε μια αντίληψη, όπου η πολιτική διεξάγεται, με όρους μυστικότητας, που έχουν τον χαρακτήρα, ξανά στο πλαίσιο της Αριστεράς μιλάω πραξικοπηματικού τύπου άσκησης της πολιτικής».

Τέλος, ο κ. Φίλης δήλωσε ότι δεν τίθεται θέμα ειδικού δικαστηρίου, τόνισε παρόλα αυτά ότι με τα όσα δηλώνει ο Γιάνης Βαρουφάκης προκαλεί μία σύγχυση.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα