«Χρειαζόμαστε λιγότερους καθηγητές που θα αμείβονται καλύτερα»

«Ακραίο» χαρακτήρισε το μέτρο της επιστράτευσης ο Κυριάκος Μητσοτάκης, εξέφρασε ωστόσο την άποψη ότι «θα πρέπει πλέον να έχουμε λιγότερους καθηγητές, που θα αμείβονται καλύτερα».

Μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό Real FM, ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας είπε χαρακτηριστικά: «Η προσωπική μου άποψη είναι ότι θα πρέπει πλέον να έχουμε λιγότερους καθηγητές, που θα δουλεύουν περισσότερο, αλλά θα αμείβονται πολύ καλύτερα από τα 700 ευρώ, που παίρνει σήμερα ένας νεοδιοριζόμενος εκπαιδευτικός».

Σχετικά με την επιστράτευση των εκπαιδευτικών, επισήμανε ότι πρόκειται «για ένα ακραίο μέτρο στο οποίο καμία κυβέρνηση δεν καταφεύγει με ευκολία», αλλά τόνισε πως «κρίθηκε απαραίτητο από τη στιγμή που οι συνδικαλιστικοί εκπρόσωποι των καθηγητών δεν αντελήφθησαν τα όρια των δικών τους κινητοποιήσεων».

Ο κ. Μητσοτάκης ανέφερε ακόμη ότι «μαζί με τη χρεοκοπία της χώρας, χρεοκόπησαν και οι συνδικαλιστικές πρακτικές» που, όπως είπε, «αποσκοπούν στη μεγιστοποίηση των παράπλευρων ζημιών προκειμένου να επιτευχθούν τα κλαδικά αιτήματα».

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα