Χρυσή ευκαιρία για το ελληνικό λάδι

«Η Ευρώπη ζει μια καταστροφή με το λάδι της», είναι ο τίτλος σε άρθρο της εφημερίδας “Los Angeles Times”, σημειώνοντας πως η γηραιά ήπειρος αναζητεί τρόπους για να γλιτώσει η παγκόσμια αγορά από αυτή την αύξηση των τιμών του λαδιού και τη μειωμένη παραγωγή.

Στο δημοσίευμα αναφέρεται πως το ιταλικό λάδι έχει δεχθεί φέτος ισχυρό πλήγμα από την παρατεταμένη ξηρασία, κάτι που σημαίνει πως η ποσότητα που θα διατεθεί στην αγορά θα φτάσει με… καπέλο στους καταναλωτές. Η λύση που προτείνει η αμερικανική εφημερίδα είναι να στραφούν οι αγορές προς το ελληνικό λάδι, που αυτήν τη στιγμή φαίνεται να έχει υποστεί τις μικρότερες ζημιές, σε σχέση με τις λοιπές χώρες της Μεσογείου.

Όπως αναφέρουν οι “Los Angeles Times”, πρέπει να αποδεχθούμε το γεγονός ότι όλες οι χρονιές δεν είναι καλές για τη συλλογή ελιών, άρα και την παραγωγή λαδιού. Μια από αυτές είναι η φετινή, επομένως οι έμποροι, αλλά και οι καταναλωτές θα πρέπει να διερευνήσουν άλλες περιοχές για να προμηθευτούν το λάδι της χρονιάς. Έτσι, στην εξίσωση μπαίνει η Ελλάδα και οι ελαιοπαραγωγοί της, που μπορούν να εκμεταλλευτούν με τον καλύτερο τρόπο τη δυσμενή συνθήκη.

Για να καταλάβει κανείς το μέγεθος του προβλήματος, αρκεί να διαβάσει τίτλο της “La Republicca”, η οποία χαρακτήρισε το 2014 ως «Μαύρη Χρονιά για το λάδι μας».

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα