«Χρωστάω πολλά στη Ναταλία…»

Ήταν ένα από τα μεγάλα φαβορί που είδαν την καριέρα τους να φτάνουν στο ζενίθ αμέσως μετά την έξοδό τους από το «Dream Show». Βέβαια, ο Θάνος Τζάνης δεν είναι απλώς ένας πρώην μεγάλος έρωτας της Ναταλίας Γερμανού, όπως πολλοί τον θεωρούσαν, αλλά ένας χαρισματικός καλλιτέχνης με μεγάλη αγάπη για τη μουσική, που κατάφερε να αντέξει και ύστερα από οκτώ χρόνια ετοιμάζει το νέο του τραγούδι.

Συνέντευξη: Μαίρη Καράμπελα

Ο Θάνος μίλησε στην «Α» για το «Dream Show», την καριέρα του και τα όσα έμαθε στο πλευρό της Ναταλίας.

Πες μου δύο λόγια για το νέο σου τραγούδι που έχει τίτλο «Πάμε γι’ άλλα».

«Το “Πάμε γι’ άλλα” είναι ένα τραγούδι με στίχους και μουσική δικούς μου. Το τραγούδι αυτό είναι μια πραγματική εμπειρία δική μου. Είναι αυτό που συμβαίνει σε όλους όταν υπάρχει ένα σημείο στη ζωή που λέμε ήρθε η ώρα να πάμε γι’ άλλα».

Πότε θα κυκλοφορήσει;

«Τώρα είμαστε στο στούντιο και το προετοιμάζουμε. Στα μέσα του Νοεμβρίου θα είναι έτοιμο».

Πού εμφανίζεσαι αυτό το διάστημα;

«Κάνω εμφανίσεις στο Λουτράκι στο club “Πλώρη” κάθε Παρασκευή και Σάββατο. Πρόκειται για ένα μικρό και ζεστό χώρο. Ταυτόχρονα κάνω και άλλες εμφανίσεις σε όλη την Ελλάδα».

Ποιες είναι οι διαφορές του μικρού μαγαζιού με τις μεγάλες πίστες, που έχεις εμφανιστεί στο παρελθόν;

«Η διαδικασία του live είναι ίδιοι και στους δύο χώρους. Το live είναι σαν να είσαι σε μια παρέα και διασκεδάσεις τους φίλους σου. Απλώς, γίνεται σε μεγαλύτερο βαθμό. Η διαφορά ανάμεσά στα μικρά μαγαζιά και τις μεγάλες πίστες είναι ότι στο μικρό χώρο η ατμόσφαιρα είναι πιο εύκολο να “ζεσταθεί”, ο κόσμος να έρθει πιο κοντά με τον καλλιτέχνη. Άρα και να ψυχαγωγηθεί καλύτερα. Αυτό συμβαίνει και στα μεγάλα μαγαζιά, αλλά θέλει περισσότερο χρόνο».

Σου έχουν λείψει οι μεγάλες πίστες;

«Επειδή στο παρελθόν τις έχω ζήσει, μπορώ να πω ότι, ναι, μου έχουν λείψει, όμως επειδή όλα αυτά τα χρόνια δεν χάθηκα και δουλεύω σε μικρότερα μαγαζιά, δεν έχασα την επαφή μου με τον κόσμο».

Πολλοί συνάδελφοί σου χάθηκαν. Εσύ πώς κατάφερες να επιβιώσεις;

«Αυτό που κάνω, το κάνω με γνώμονα την αγάπη μου για το τραγούδι, τη μουσική και την ψυχαγωγία. Η απόλαυσή μου και η ζωή μου είναι να διασκεδάζω τον κόσμο και επειδή το κάνω με πολλή μεγάλη αγάπη, το κοινό το καταλαβαίνει. Το κριτήριο του κοινού είναι αλάνθαστο».

Η συμμετοχή σου στο «Dream Show» ήταν τελικά σωστή ή λάθος επιλογή;

«Χαίρομαι και δεν μετανιώνω τις επιλογές μου. Τις σέβομαι και τις τιμώ για να τιμώ και τον εαυτό μου. Το παιχνίδι ήταν κάτι που το ένιωσα και το έκανα. Είμαι χαρούμενος που το έκανα, γιατί μέσω αυτού με έμαθε ο κόσμος. Το “Dream Show” ήταν η αφετηρία μου. Με βοήθησε το παιχνίδι και ό,τι κάνω είμαι περήφανος που το έκανα».

Αν ήσουν σήμερα 20 ετών, θα ξαναπήγαινες στο «Dream Show»;

«Ναι, βέβαια. Θα ξαναέκανα ό,τι έκανα. Δεν μετανιώνω ποτέ για τα σωστά μου αλλά κυρίως για τα λάθη μου γιατί αυτά με έμαθαν να εκτιμώ και να κάνω σωστές επιλογές».

Έχεις κάνει λάθη στην προσπάθειά σου να κάνεις καριέρα;

«Έχω κάνει τα καλύτερα και τα ωραιότερα λάθη. Τα λάθη μου αφορούν τη δημοσιότητα που μου ήρθε απότομα και ίσως τότε να μην μπορούσα να τη διαχειριστώ σωστά. Αν είχα μια δεύτερη ευκαιρία σήμερα στο τότε, θα έδινα περισσότερη σημασία σε κάποιους ανθρώπους που δεν είχα καταλάβει ότι έπρεπε να τη δώσω και θα ήμουν πιο κοντά τους. Ήταν απότομο και όποιος δεν το έχει ζήσει δεν μπορεί να το καταλάβει».

Θα ξαναζούσες και τον έρωτα με τη Ναταλία Γερμανού;

«Ο έρωτας όπως και όλα τα σπουδαία πράγματα που συμβαίνουν στη ζωή, έχουν κάποιο λόγο που συμβαίνουν. Δεν θα άλλαζα τίποτα στη ζωή μου, γιατί δεν μετανιώνω για τις επιλογές μου και δεν κάνω αποτίμηση. Πάντα από ό,τι και αν συμβαίνει κρατάω τα καλά. Ο κάθε άνθρωπος που έχει περάσει από τη ζωή μας κάτι μας έμαθε».

Θεωρείς ότι χρωστάς το ξεκίνημά σου στη Ναταλία;

«Φυσικά και της χρωστάω. Ήταν ένας άνθρωπος που με στήριξε, που με πίστεψε, που έκανε πάρα πολλά πράγματα για μένα και την ευχαριστώ πάρα πολύ και πάντα θα την ευχαριστώ».

Έχετε διατηρήσει φιλική σχέση;

«Ναι, αμέ. Δεν έχουμε βέβαια τις επαφές που είχαμε παλαιότερα, αλλά μιλάμε ακόμα.

Ποιο ήταν το σπουδαιότερο πράγμα που έμαθες κοντά της;

«Με έμαθε να είμαι σεμνός, να βλέπω και να παραδειγματίζομαι από το πόσο σεμνοί είναι οι μεγάλοι καλλιτέχνες. Αυτό προσπαθώ να το εφαρμόζω πάντα στη ζωή μου».

Είσαι ερωτευμένος;

«Όχι, αλλά είμαι πάντα ανοιχτός σε έναν νέο έρωτα».

Διαβάστε επίσης