Ξύλο και συλλήψεις στο Παρίσι ελέω… γάμου ομοφυλοφίλων

Με εκατοντάδες διαδηλωτές δώσανε μάχη τα ΜΑΤ στο Παρίσι, στο τέλος μιας κατά τα άλλα ειρηνικής πορείας με δεκάδες χιλιάδες ανθρώπους να εναντιώνονται στο νέο νόμο της Γαλλίας, ο οποίος επιτρέπει τον γάμο μεταξύ ομοφυλόφιλων.

Η αστυνομία συνέλαβε 96 άτομα μετά από συμπλοκές στη διαδήλωση στο κέντρο του Παρισιού την Κυριακή αφού ο κύριος όγκος των διαδηλωτών είχαν επιστρέψει στα σπίτια τους. Οι συγκρούσεις ξέσπασαν αφότου κάποιοι σκληροπυρηνικοί άρχισαν να επιτίθενται με μπαστούνια και τα ΜΑΤ γέμισαν το Invalides Esplanade με δακρυγόνα. Νέοι φώναζαν συνθήματα ενάντια στην αριστερή κυβέρνηση, όπως “σοσιαλιστική δικτατορία” και πέταξαν αντικείμενα στους δημοσιογράφους που κάλυπταν την εκδήλωση.

Ο νόμος τέθηκε σε ισχύ περισσότερο από μία εβδομάδα πριν, ωστόσο οι διοργανωτές προχώρησαν με τη διαμαρτυρία για να δείξουν τη συνεχιζόμενη αντίθεσή τους και να εκφράσουν την απογοήτευσή τους με τον Πρόεδρο Φρανσουά Ολάντ, ο οποίος είχε κάνει τη νομιμοποίηση του γάμου ομοφυλοφίλων μία από τις βασικές δεσμεύσεις του στις εκλογές του περασμένου έτους.

Μεγάλο μέρος του πάρκου γύρω από το μνημείο Les Invalides ήταν γεμάτο από διαδηλωτές κυματίζοντας ροζ και μπλε σημαίες, ενώ η ακροδεξιοί ακτιβιστές κρέμασαν ένα πανό για το κυβερνών Σοσιαλιστικό Κόμμα, προτρέποντας τον Ολάντ να παραιτηθεί.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα