Υδροκέφαλο πρωτάθλημα

Η χαρτογράφηση της νέας Super League1 δεν προσφέρεται για πανηγύρια. Πέρα από συμπάθειες και αντιπάθειες, ξεκάθαρο είναι πως την επόμενη σεζόν το ταμείο θα είναι μείον. Ο υποβιβασμός της Λάρισας δημιουργεί μια πρώτη μεγάλη απώλεια. Μια ομάδα της Περιφέρειας με κόσμο και ιστορία δεν θα είναι στο ραντεβού των μεγάλων.

Στα μπαράζ οδηγείται ο Παναιτωλικός. Αν δεν τα καταφέρει και υποβιβαστεί, τότε ένα ακόμη μεγάλο κλαμπ της Περιφέρειας θα χαθεί από τη Super League1. Μια ομάδα με δημοφιλία και στήριξη σημαντικού αριθμού φιλάθλων.

Στον αντίποδα, τον προβιβασμό του εξασφάλισε ο Ιωνικός. Μετά από 14 χρόνια η ομάδα μιας μεγάλης γειτονιάς του Πειραιά επιστρέφει στην πρώτη κατηγορία. Η παρουσία του Ιωνικού δεν μπορεί σε καμία περίπτωση να υποκαταστήσει την απώλεια της ΑΕΛ. Είναι διαφορετικά μεγέθη.

Αντίστοιχα αν η Ξάνθη είναι αυτή που θα πάρει το εισιτήριο της ανόδου και πέσει ο Παναιτωλικός, ναι μεν είναι μια ομάδα της Περιφέρειας, αλλά ποτέ δεν είχε τον κόσμο της ομάδας του Αγρινίου, έστω και αν εκφράζει έναν μεγάλο γεωγραφικά χώρο, όπως αυτός της Θράκης που έχει ιδιαιτερότητες κι ευαισθησίες.

Η εμπορικότητα του πρωταθλήματος βαίνει μειούμενη, σύμφωνα με τη σύνθεση της Super League1, που θα έχει έξι από τις 12 ομάδες στο λεκανοπέδιο της Αττικής (Ολυμπιακός, ΑΕΚ, Παναθηναϊκός, Ατρόμητος, Απόλλων Σμύρνης, Ιωνικός). Η Θεσσαλονίκη θα έχει τους δύο μεγάλους (ΠΑΟΚ, Άρης), ενώ η Περιφέρεια θα εκφράζεται από τέσσερις ομάδες (Βόλος ΝΠΣ, ΟΦΗ, ΠΑΣ Γιάννινα, Παναιτωλικός ή Ξάνθη).

Ένα υδροκέφαλο πρωτάθλημα δεν βοηθά την εμπορικότητά του.

 

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα