Υγειονομική βόμβα η Αττική – Πάνω από 1 ο δείκτης μεταδοτικότητας

Άκρως ανησυχητική η επιδημιολογική εικόνα της χώρας μας - Ραγδαία αύξηση στα κρούσματα και στις εισαγωγές ασθενών στα νοσοκομεία

Άκρως ανησυχητική φαίνεται να είναι επιδημιολογική εικόνα της χώρας μας, τόσο μετά την ραγδαία αύξηση των κρουσμάτων κορωνοϊού σε πολλές περιοχές της ελληνικής επικράτειας, όσο και με την εμφάνιση κρουσμάτων του μεταλλαγμένου στελέχους SARS-CoV-2, κυρίως του βρετανικού, αλλά και της πρώτης νοτιοαφρικανικής μετάλλαξης στη Θεσσαλονίκη.

Στο επίκεντρο αυτής της ανησυχίας είναι η περιφέρεια Αττικής, η οποία έχει μετατραπεί σε υγειονομική βόμβα, καθώς ο δείκτης μεταδοτικότητας RT αυξήθηκε στο 1,01, ενώ από την προπερασμένη Παρασκευή καταγράφηκε αύξηση των κρουσμάτων κατά 50%.

Το γεγονός που ανησύχησε όσους συμμετείχαν στην πρωινή τηλεδιάσκεψη είναι ότι καθημερινά πλέον έχουμε 50-80 νέες εισαγωγές ασθενών Covid στα νοσοκομεία της Αττικής.

Στην πρώτη ΥΠΕ, που περιλαμβάνει την Αττική, μέχρι την προηγούμενη Δευτέρα είχαν γίνει 455 εισαγωγές, οι οποίες σήμερα έχουν φτάσει τις 547.

Στο υπουργείο Υγείας υπάρχει προβληματισμός για την εικόνα της Αττικής, ιδίως αν συνεχιστούν οι νέες εισαγωγές στα νοσοκομεία, σε συνδυασμό με τη μεγαλύτερη πιθανή διασπορά των μεταλλαγμένων στελεχών του κορωνοϊού.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα