Υπ. Παιδείας: 193 μαθητές και καθηγητές θετικοί στον κορωνοϊό μέσω των self test

Καθώς μετράμε λιγότερο από ένα 24ωρο πριν την επιστροφή των μαθητών Λυκείου πίσω στα θρανία

Καθώς μετράμε λιγότερο από ένα 24ωρο πριν την επιστροφή των μαθητών Λυκείου πίσω στα θρανία, δηλαδή τη Δευτέρα 12 Απριλίου, συνεχίζεται η διενέργεια των self tests, που πλέον είναι διαθέσιμη για μαθητές και εκπαιδευτικούς.

Μετά την ανακοίνωση του υφυπουργού παρά τω πρωθυπουργό Άκη Σκέρτσου ότι μέχρι τις 12:30 το μεσημέρι της Κυριακής 35 μαθητές και καθηγητές ήταν θετικοί στον κορωνοϊό μετά την διενέργεια self test, έρχεται το υπουργείο Παιδείας να δώσει νέα στοιχεία για τα τεστ που διενεργούνται.

Σύμφωνα με στοιχεία από το υπουργείο Παιδείας, μέχρι τις 17:00 το απόγευμα της Κυριακής, εντοπίστηκαν 193 θετικοί στον κορωνοϊό, εκ των οποίων οι 95 είναι μαθητές και οι 98 είναι εκπαιδευτικοί και λοιπό προσωπικό. Όλοι θα πρέπει να κάνουν στη συνέχεια επαναληπτικό τεστ και σε κάθε περίπτωση, να μην πάνε στο σχολείο τους.

Άρα, με αυτόν τον τρόπο, εντοπίστηκαν 193 μη συμπτωματικοί δυνητικά νοσούντες, που θα πρέπει να κάνουν επαναληπτικό τεστ και -σε κάθε περίπτωση- να μην πάνε σχολείο.

Self-testing.gov.gr – Οι υποχρεώσεις μαθητών και εκπαιδευτικών

Μαθητές και εκπαιδευτικοί υποχρεούνται να δηλώσουν στην πλατφόρμα self-testing.gov.gr, τα αποτελέσματα του τεστ, ενώ κατά τη προσέλευσή τους στο Λύκειο να έχουν μαζί τους τη βεβαίωση αρνητικού τεστ.

Υπενθυμίζεται ότι ΚΥΑ που δημοσιεύθηκε το Σάββατο, στο ΦΕΚ (1440/B’/10.04.2021), ορίζει ότι τα τεστ θα πρέπει να διενεργούνται δύο φορές την εβδομάδα και πιο συγκεκριμένα την προηγούμενη ημέρα της Δευτέρας και Πέμπτης, κάθε σχολικής εβδομάδας και πριν από την έναρξη των μαθημάτων. Ο έλεγχος θα πρέπει να πραγματοποιείται δηλαδή κάθε Κυριακή και Τετάρτη, καθώς συνιστάται η πραγματοποίησή του να γίνεται έως και είκοσι τέσσερις (24) ώρες πριν από την προσέλευση στο σχολείο.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα