Υπ.Υγείας: Νέα ασθενοφόρα και εξοπλισμό σε 5 νοσοκομεία

Δέκα ασθενοφόρα και νέο εξοπλισμό σε πέντε νοσοκομεία ανακοίνωσε το γραφείο του αναπληρωτή υπουργού Υγείας, με το ποσό του πόρου να ανέρχεται στα 4.1 εκ. ευρώ.

Την διάθεση επιπλέον πόρων του Υπουργείου Υγείας για την προμήθεια 10 ασθενοφόρων και την αντικατάσταση ξενοδοχειακού εξοπλισμού σε 5 νοσοκομεία της χώρας, ανακοίνωσε ο αν.υπουργός Υγείας Π.Πολλάκης . Οι πόροι ύψους 4.140.000 € συνολικά, προέκυψαν από μεταφορά στον «Κωδικό (ΚΑΕ) Επιχορήγησης για εξοπλισμό Νοσοκομείων», αδιάθετων και αχρησιμοποίητων υπολοίπων των υπηρεσιών του υπουργείου Υγείας και κατανέμονται ως εξης :

2η Υγειονομική Περιφέρεια Δέκα (10) ασθενοφόρα, κατάλληλα για ψυχικά πάσχοντες 300.000

Γ.Ν. Νίκαιας «Άγιος Παντελεήμων»

Γ.Ν. Δυτ. Αττικής «Αγία Βαρβάρα» Αντικατάσταση ξενοδοχειακού εξοπλισμού

(750 κρεβάτια και λοιπός συναφής εξοπλισμός) 1.500.000

Π.Γ.Ν. Ιωαννίνων Αντικατάσταση ξενοδοχειακού εξοπλισμού (300 κρεβάτια) 600.000

 

Γ.Ν. Χανίων, Π.Α.Γ.Ν.Η.,

Γ.Ν. Ηρακλείου «Βενιζέλειο»,

Γ.Ν. Αγίου Νικολάου Αντικατάσταση ξενοδοχειακού εξοπλισμού (300 κρεβάτια) 600.000

 

Ψ.Ν.Α. Δαφνί Αντικατάσταση ξενοδοχειακού και λοιπού συναφούς εξοπλισμού 900.000

Γ.Ν. Ρεθύμνου Αντικατάσταση ξενοδοχειακού εξοπλισμού (120 κρεβάτια) 240.000

Η ανακοίνωση από το γραφείο του αναπληρωτή υπουργού Υγείας αναφέρει ότι: «Παρά την, κατά γενική ομολογία αποτελεσματική, σπουδή μας να εξαλείψουμε τη διαφθορά και την κατασπατάληση των δημόσιων πόρων σε όλη την πυραμίδα του δημόσιου συστήματος Υγείας, έχουμε επίγνωση ότι για να σταθεί το σύστημα στα πόδια του χρειάζεται μια σταθερή πολιτική χρηματοδοτικής επάρκειας, για να αποδώσει ποιοτικές υπηρεσίες Υγείας στους πολίτες. Με την πεποίθηση αυτή συνεχίζουμε με κάθε δυνατό τρόπο να παρέχουμε σημαντικές χρηματοδοτικές ενέσεις σε υγειονομικές μονάδες της χώρας, αναβαθμίζοντας καθημερινά υποδομές και ιατροτεχνολογικό εξοπλισμό».

 

Διαβάστε επίσης