Υπάλληλος κατήγγειλε διαφθορά και κόπηκε το 50% του μισθού της

Ελλάς το μεγαλείο σου! Αντί να ερευνηθούν οι καταγγελίες της υπαλλήλου περί διαφοράς των υπαλλήλων του Δήμου Ερμούπολης, της επιβλήθηκαν κυρώσεις.

Η Διεθνής Διαφάνεια – Ελλάς έφερε στο προσκήνιο υπόθεση στην οποία υπάλληλος καθαριότητας υπέστη μείωση μισθού 50% επειδή κατήγγειλε περιστατικά αδιαφάνειας στην υπηρεσία του.

Σύμφωνα με την «Καθημερινή», υπάλληλος του Δήμου Ερμούπολης Σύρου είχε καταγγείλει από τον Σεπτέμβριο του 2013 παράτυπες διαδικασίες στον δήμο, όπως τη μη ανάρτηση αποφάσεων του δήμου στη «Διαύγεια», τη χορήγηση διαφορετικών πιστοποιητικών με τον ίδιο αριθμό πρωτοκόλλου και την ίδια ημερομηνία, παράβαση καθήκοντος, άνιση μεταχείριση εργαζομένων.

Όμως, αντί για έλεγχο των καταγγελιών, της επιβλήθηκαν τέσσερις πειθαρχικές κυρώσεις για «άσκηση κριτικής των πράξεων της προϊσταμένης αρχής», μεταξύ των οποίων και μείωση μισθού, από τα ίδια πρόσωπα εναντίον των οποίων στρεφόταν η «κριτική» της.

Δεδομένου ότι η υπάλληλος έχει υποβάλει ενστάσεις, προς το παρόν δεν έχει υλοποιηθεί η κράτηση του μισθού της, ωστόσο έως ότου τελεσιδικήσει η υπόθεση, η ίδια βρίσκεται σε ιδιότυπη ομηρία και μάλιστα εν μέσω διαδικασίας διαθεσιμότητας.

«Κινδυνεύω να αλλάξω υπηρεσία με τέσσερις πειθαρχικές ποινές στην πλάτη», δηλώνει η ίδια σύμφωνα με το thesstoday.gr.

 

Διαβάστε επίσης