Υπάρχουν κι άλλα ρεκόρ, Γιάννη…

Ο Γιάννης Πρετεντέρης «έσφαξε» με το γάντι Δικαιοσύνη και Κυβέρνηση, για το ρεκόρ καθυστέρησης στην καταγγελία Καλογρίτσα για Ν. Παππά και στην έκδοση του ΦΕΚ από τον υπουργό Κ. Τσιάρα (για Τουλουπάκη). Ωστόσο υπάρχουν και άλλα μεγαλύτερα ρεκόρ για Άδωνι, Αβραμόπουλο, Λοβέρδο και Κ. Φρουζή

Προ ημερών, και συγκεκριμένα στις 21/1/2021, ο έγκριτος δημοσιογράφος Γιάννης Πρετεντέρης δημοσίευσε στα «ΝΕΑ» άρθρο του, με τίτλο «Αργά». [Σημ.: Το δημοσιεύουμε αυτούσιο.]* Με πολλή σαφήνεια, διερωτάται πώς είναι δυνατόν από τον Ιούλιο του 2020 που ο Χρ. Καλογρίτσας κατέθεσε μηνυτήρια αναφορά εις βάρος του πρώην υπουργού επί ΣΥΡΙΖΑ, Νίκου Παππά, μέχρι σήμερα (21/1/2021) να μην έχει εφαρμοσθεί ο νόμος για «αμελλητί διαβίβαση στη Βουλή», εφ’ όσον εμπλέκεται πολιτικό πρόσωπο.

Επίσης, διερωτάται πώς είναι δυνατόν το ΦΕΚ της τοποθέτησης της νέας ηγεσίας στην ενοποιημένη Οικονομική Εισαγγελία, που με απόφαση του Ανωτάτου Δικαστικού Συμβουλίου (ΑΔΣ) που ελήφθη στις 3/12/2020, να δημοσιεύεται στις 15/1/2021!!! Και καταλήγει στο συμπέρασμα: «Όταν κυβέρνηση και Δικαιοσύνη λειτουργούν σε κρίσιμες υποθέσεις με τέτοια ραθυμία, τι να περιμένει ο Έλληνας πολίτης; Με ποια λογική θα βρει το δίκιο του συντομότερα; Και το σημειώνω αυτό χωρίς να υιοθετήσω την ερμηνεία της σκοπιμότητας επειδή πολύ φοβούμαι ότι η πραγματική εξήγηση είναι ακόμη χειρότερη. Διότι άλλο πράγμα είναι να καθυστερείς επειδή δεν θέλεις να τρέξεις. Κι άλλο επειδή δεν μπορείς να πάρεις τα πόδια σου».

Η «Α» το περασμένο Σάββατο τα είχε πει

Είναι προφανές ότι ο Γιάννης Πρετεντέρης δεν έτυχε να διαβάσει το φύλλο του περασμένου Σαββάτου (16/1/2021) της «Α», όπου δημοσιεύτηκε άρθρο με τον τίτλο «Για τα μάτια της και μόνο» και με επεξήγηση: «Πώς ο υπ. Δικαιοσύνης κ. Κ. Τσιάρας καθυστέρησε την έκδοση του ΦΕΚ που έθετε την Ελ. Τουλουπάκη εκτός της Εισαγγελίας Διαφθοράς, ώστε με την άσκηση δίωξης σε γιατρούς να την προστατέψει μελλοντικά». Αν έστω και καθυστερημένα έχει τον χρόνο να το διαβάσει –παραθέτουμε την ανάρτηση στην ιστοσελίδα.

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑ «Για τα μάτια της και μόνο»

με τίτλο «Για τα μάτια της και μόνο»– τότε οι απορίες και οι διαπιστώσεις του θα γίνουν ακόμη μεγαλύτερες, αφού πέραν της –με ρυθμό χελώνας– έκδοσης του προαναφερόμενου ΦΕΚ, υπάρχει και η παράνομη συμπεριφορά του νυν υπουργού Δικαιοσύνης, κ. Κωνσταντίνου Τσιάρα, να μη ζητήσει από το ΑΔΣ να τεθεί σε αργία η πρώην –πλέον– προϊσταμένη της Εισαγγελίας Διαφθοράς αντεισαγγελέας Εφετών, κα Ελένη Τουλουπάκη, εκ του γεγονότος ότι διώκεται για κακουργήματα και πλημμελήματα από τον περασμένο Ιούλιο(!!!).

Μιλάμε για πρωτοφανή και ηθελημένη παράλειψη του κ. Τσιάρα, ώστε η εν λόγω εισαγγελέας να έχει τον χρόνο, παραμένοντας στη θέση της, παρά τη δίωξη και παρά την απόφαση του ΑΔΣ για την αντικατάστασή της, 2-3 ημέρες πριν από την καθυστερημένη έκδοση του ΦΕΚ, να ασκήσει δίωξη, που δεν είχε ασκήσει στους 45 μήνες που διενεργούσε την έρευνα για τη Novartis, σε 7 γιατρούς από 4.000 περίπου εμπλεκόμενους, με αποτέλεσμα οι τυχόν παράνομες πράξεις πλημμεληματικού χαρακτήρα να παραγραφούν.

Ως γνωστόν, η κα Τουλουπάκη είχε βάλει στόχο μόνο τα 10 πολιτικά πρόσωπα, βάζοντας έτσι «πλάτη» στην προηγούμενη κυβέρνηση, με σκοπό ο ΣΥΡΙΖΑ να επανεκλεγεί. Δεν βγήκε όμως…

Υπάρχουν και άλλα «ρεκόρ»

Στο σχόλιό του ο Γ. Πρετεντέρης «έσφαξε» με τον γάντι κυβέρνηση και Δικαιοσύνη, κάνοντας λόγο για «ρεκόρ καθυστέρησης» στις περιπτώσεις των καταγγελιών του Καλογρίτσα και στην έκδοση του ΦΕΚ, που αφορούσε την «αποστρατεία» της κας Τουλουπάκη από την Εισαγγελία Διαφθοράς.

Ωστόσο, ο δημοσιογράφος, ως μη ασχολούμενος με το δικαστικό ρεπορτάζ, και λαμβανομένου υπ’ όψιν της προστασίας που παρέχεται από μεγάλα ιδιωτικά μιντιακά συγκροτήματα στην κα Τουλουπάκη, από την ΕΡΤ –που δεν βλέπει, δεν ακούει, δεν μιλάει…–, και βεβαίως από τα ΣΥΡΙΖΑϊκά ΜΜΕ τα οποία «εκθειάζου» –αν είναι δυνατόν!– τα κατορθώματά της, δεν είχε το ερέθισμα για να «ψάξει» και για άλλα και ακόμη μεγαλύτερα ρεκόρ.

Τα παραθέτουμε:

1] Ρεκόρ παγκόσμιο

Επί 45 μήνες η κα Τουλουπάκη ερευνούσε τυχόν εμπλοκή των Άδωνι Γεωργιάδη και Δημήτρη Αβραμόπουλου, σε μορφή προκαταρκτικής εξέτασης, χωρίς να έχει εντοπίσει το παραμικρό εις βάρος τους.

Σύμφωνα με τη νομοθεσία, οι τυχόν δικαστικές συνδρομές από άλλα κράτη, εφ’ όσον δεν απαντηθούν εντός ενός (1) μηνός, θεωρούνται αθωωτικές για τους εμπλεκόμενους. Κι όμως, η κα Τουλουπάκη, για δικούς της λόγους –που έφεραν στο «αμήν» τον Άδωνι με αποτέλεσμα να δηλώσει από τηλεοράσεως «εγώ δεν θα ησυχάσω αν δεν την βάλω φυλακή»–, μέχρι το τέλος της θητείας της δεν είχε προβεί στην αρχειοθέτηση των δύο φακέλων…

Ερωτηθείς ο Δημ. Αβραμόπουλος για το θέμα δήλωσε ότι απαξιοί να ασχοληθεί με την εν λόγω εισαγγελέα…

2] Πανευρωπαϊκό ρεκόρ (που αφορά τη Δικαιοσύνη)

Περίπτωση Ανδρέα Λοβέρδου

Ως γνωστόν, ο Ανδρέας Λοβέρδος παραιτήθηκε οικειοθελώς από τη βουλευτική του ασυλία, με σκοπό να μην υπάρχουν «σκιές» στο πρόσωπό του.

Η κα Τουλουπάκη άσκησε δίωξη εις βάρος του, και ο φάκελος ανετέθη στην ανακρίτρια Διαφθοράς κας Μπόσνου, η οποία επί 18 περίπου μήνες τον τοποθέτησε στο «κάτω» συρτάρι του γραφείου της, χωρίς ν’ ασχοληθεί με μια υπόθεση που είχε συνταράξει όχι μόνο τον ελληνικό αλλά και τον διεθνή Τύπο. Η κα Μπόσνου –που με τη φροντίδα του κ. Κοντονή, βρέθηκε και στα Πειθαρχικά Συμβούλια της ΕΠΟ– άφησε αβασάνιστα να αιωρείται μια άνευ στοιχείων δίωξη εις βάρος σημαίνοντος πολιτικού προσώπου, του Ανδρέα Λοβέρδου, μόνο και μόνο για να υποβόσκει αόριστα «κάτι» εις βάρος του. Έτσι, τον περασμένο Σεπτέμβριο, λόγω λήξης της θητείας της, παρέδωσε τον φάκελο σε άλλον ανακριτή, χωρίς να τον έχει ανοίξει…

Ερωτηματικά προκύπτουν για τον υπουργό Δικαιοσύνης (ποιες ενέργειες έκανε ώστε να εκκαθαριστεί σύντομα μια υπόθεση που αφορούσε συνάδελφό του) αλλά και για τον επιθεωρητή του Πρωτοδικείου, που είχε δικαίωμα και υποχρέωση να ζητήσει την κατά το δυνατόν σύντομη διαλεύκανση της υπόθεσης.

3] Πανελλαδικό ρεκόρ

Περίπτωση Φρουζή

Εδώ και τρία χρόνια, ως γνωστόν, έχει ασκηθεί δίωξη εις βάρος του μεγαλοστελέχους της Novartis, Κωνσταντίνου Φρουζή. Ο φάκελος της δίωξης διαβιβάστηκε σε ανακριτή Διαφθοράς. Ο κ. Φρουζής –κατά την κα Τουλουπάκη– θεωρείται ως ο ιθύνων νους της φαρμακευτικής εταιρείας που «λάδωνε» τους πολιτικούς και τους γιατρούς.

Εφ’ όσον, λοιπόν, ήταν η πέτρα του σκανδάλου, πώς είναι δυνατόν στα τρία χρόνια να μην έχει κληθεί, ώστε απολογούμενος να ρίξει φως στην υπόθεση Novartis, προκειμένου να μάθουμε κι εμείς ποιοι, πού, πώς και πόσα πήραν –αν πήραν– από τη φαρμακοβιομηχανία για να κάνουν τα χατίρια της.

Εκτεθειμένοι Κράτος και Δικαιοσύνη

Δυστυχώς, το Κράτος αλλά και η Δικαιοσύνη στην υπόθεση Novartis έχουν εκτεθεί ανεπανόρθωτα. Αυτό που πλέον αναμένεται είναι η ταχύτητα με την οποία θα κινηθεί το Πενταμελές Ανακριτικό Συμβούλιο του Αρείου Πάγου, ώστε η απονομή της δικαιοσύνης να μην αντιμετωπίσει περιπτώσεις συνταξιοδοτήσεως κατ’ αρχήν του Πενταμελούς Συμβουλίου και στη συνέχεια των μελών του Ειδικού Δικαστηρίου. Αλλά για το θέμα αυτό, θα επανέλθουμε σε επόμενο άρθρο μας.

*Σας παραθέτουμε αυτούσιο το άρθρο του Γιάννη Πρετεντέρη στα «ΝΕΑ»

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα