«Υπάρχουν σοβαρές ενδείξεις εμπρησμού» υποστηρίζει ο δήμαρχος Μάνδρας

«Υπάρχει μια άνιση μάχη μεταξύ των ανέμων, των εμπρηστών και των πυροσβεστών»

Για σοβαρές ενδείξεις εμπρησμού αναφορικά με το ξέσπασμα και την εξάπλωση της νέας μεγάλης φωτιάς στα Βίλια έκανε λόγο ο δήμαρχος Μάνδρας, Χρήστος Στάθης.

Ο κ. Στάθης μιλώντας στην ΕΡΤ, ανέφερε πως το νέο μέτωπο δεν σχετίζεται με την προηγούμενη φωτιά που είχε ολοκληρώσει το καταστροφικό της έργο τουλάχιστον 24 ώρες νωρίτερα, ενώ η νέα φωτιά έχει καινούργια αιτία.

Τόνισε ότι το νέο μέτωπο ενισχύθηκε από τους δυνατούς ανέμους, ενώ οι καιρικές συνθήκες μαζί με το γεγονός ότι το ενάερια μέσα βρίσκονταν στην Εύβοια, για την κατάσβεση της φωτιάς στην Κάρυστο, δείχνουν ότι υπάρχουν σοβαρές ενδείξεις εμπρησμού.

«Είναι τραγικό αυτό που συμβαίνει» είπε ο δήμαρχος Μάνδρας και συμπλήρωσε ότι «αυτή τη στιγμή υπάρχει μια άνιση μάχη μεταξύ των ανέμων, των εμπρηστών και των πυροσβεστών».

Υπόνοιες για εμπρησμό άφησε νωρίτερα και o περιφερειάρχης Αττικής, Γιώργος Πατούλης, σε δηλώσεις του στην ΕΡΤ. Όπως δήλωσε ταυτόχρονα σε δύο σημεία της Εθνικής Οδού ξέσπασαν φωτιές σε απόσταση 300 μέτρων η μια εστία από την άλλη κι έγιναν τεράστιο ενιαίο πύρινο μέτωπο.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα