«Υπάρχουν εναλλακτικές, αν δεν υποχωρήσουν οι δανειστές»

Την πίστη πως «η χώρα δεν θα χαθεί αν δεν υποχωρήσουν οι δανειστές. Έχει δυνατότητες και εναλλακτικές λύσεις και δημοκρατικές διεξόδους για να τοποθετηθεί ο λαός» εκφράζει ο αναπληρωτής υπουργός Κοινωνικών Ασφαλίσεων, Δημήτρης Στρατούλης.

Από το βήμα της Βουλής και αναφερόμενος στις διαπραγματεύσεις με τους «θεσμούς» υποστήριξε πως «υπάρχουν εναλλακτικές που στοιχίζουν λιγότερο από το να υπογράψουμε μία τέτοια επαίσχυντη και κατάπτυστη συμφωνία». Ο αναπληρωτής υπουργός διαβεβαίωσε ότι οι προτάσεις των δανειστών για το ασφαλιστικό σύστημα (κατάργηση ΕΚΑΣ, μείωση συντάξεων κ.ά.) «δεν περνάνε, γιατί οδηγούν σε πραγματική εξόντωση των συνταξιούχων». «Πολιτικά και δεοντολογικά δεν υπάρχει περίπτωση», είπε χαρακτηριστικά.

«Καταρρίπτεται όλη η κριτική που έκανε η πέμπτη φάλαγγα της τρόικας εσωτερικού και εξωτερικού, στην οποία δυστυχώς έχουν προσχωρήσει και πολιτικά κόμματα, που το βασικό της επιχείρημα ήταν ότι ευθύνεται η κυβέρνηση γιατί δεν ήταν έτοιμη, δεν είχε κοστολογημένες προτάσεις», υπογράμμισε ο αναπληρωτής υπουργός απαντώντας σε σχετική ερώτηση του βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Βασίλη Κεγκέρογλου.

«Αλλού αυτά», απάντησε για την πέμπτη φάλαγγα ο κ. Κεγκέρογλου κατηγορώντας τον κ. Στρατούλη ότι κάνει ένα ολέθριο λάθος όχι για τον ίδιο, αλλά για την χώρα. «Όποιος έχει την μύγα, μυγιάζεται, εγώ δεν είπα ονόματα κομμάτων», σχολίασε ο αναπληρωτής υπουργός. «Η αιτία της καθυστέρησης ήταν η αδιάλλακτη στάση κυρίαρχων κύκλων ανάμεσα στους δανειστές. Η πρότασή τους ήταν συνέχιση των μνημονιακών πολιτικών που απέρριψε με την ψήφο του ο ελληνικός λαός», υπογράμμισε από την πλευρά του ο κ. Στρατούλης.

Κατάληξε αναφέροντας, ότι «όλο το πακέτο είναι απορριπτέο από την κυβέρνηση. Δεν θα συνεχίσουμε τις πολιτικές της λιτότητας που φτωχοποίησαν και ανεργοποίησαν την κοινωνία και το λαό, που ταπείνωσαν τη χώρα. Γνωρίζουμε γιατί το κάνουν αυτό. Δεν θέλουν να αναγνωρίσουν το λάθος τους για τις μνημονιακές πολιτικές και την λιτότητα. Θέλουν να συντρίψουν την οποία αντίσταση υπάρχει στις πολιτικές της αιώνιας λιτότητας, να συνεχίσουν ένα καθεστώς νεοαποικιοκρατίας στη χώρας γιατί τους συμφέρει – κάνουν και μπίζνες την ίδια ώρα».

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα