Υπέρ της αποσύνδεσης της Ρωσίας από το SWIFT τάσσεται η Ελλάδα

Το ίδιο ισχύει και για Γερμανία - Ουγγαρία που ήταν αρνητικές και δείχνουν να έχουν αλλάξει στάση πλέον

Ξεκάθαρα υπέρ του αποκλεισμού της Ρωσίας από το διεθνές διατραπεζικό σύστημα SWIFT (Society for Worldwide Interbank Financial Telecommunication), τάσσεται η Ελλάδα, σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές.

Η απόφαση για τον αποκλεισμό της Ρωσίας από το διεθνές σύστημα τραπεζικών συναλλαγών SWIFT δείχνει, πλέον, να είναι ζήτημα ημερών, δήλωσε στο Reuters ο κυβερνήτης της κεντρικής τράπεζας μιας χώρας της ευρωζώνης, καθώς και η Γερμανία με την Ουγγαρία που δεν ήταν «ζεστές», δείχνουν να έχουν αλλάξει στάση.

Μάλιστα, για τη «στροφή» της Ουγγαρίας έγραψε το ενημερωτικό δίκτυο Nexta, επικαλούμενο σχετική συνομιλία του Πολωνού πρωθυπουργού Ματέους Μοραβιέτσκι με τον Ούγγρο ομόλογό του.

«Το SWIFT είναι απλώς ζήτημα χρόνου, πολύ σύντομου χρόνου, ημερών», είπε ο διοικητής της κεντρικής τράπεζας ευρωπαϊκής χώρας, που ζήτησε να μην κατονομαστεί. «Είναι αρκετό; Όχι. Είναι απαραίτητο; Απολύτως. Οι κυρώσεις έχουν νόημα μόνο όταν υπάρχουν κόστη και για τις δύο πλευρές και αυτό θα στοιχίσει ακριβά», πρόσθεσε αυτός ο κεντρικός τραπεζίτης.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα