Υπέρ της κομματικής βίας η Ρένα Δούρου

Δεν φτάνει που αποχώρησε από την ψηφοφορία με την οποία το Περιφερειακό Συμβούλιο Αττικής ενέκρινε ψήφισμα που καταδικάζει την κομματική βία στη δημόσια σφαίρα, η παράταξη της Ρένα Δούρου υποστηρίει την άποψη πως η κομματική βία είναι… “βασική δικλείδα της Δημοκρατίας” και ότι ο σεβασμός στο Σύνταγμα και στους νόμους εντάσσεται στην “ατζέντα ακροδεξιού λαϊκισμού”!

Λέει, συγκεκριμένα, η Δύναμη Ζωής (Δούρου) σε ένα κείμενο με τίτλο “Ψηφίσματα – γραμμάτια προς την ακροδεξιά από τη Διοίκηση” και υπότιτλο “Η Δύναμη Ζωής απείχε από τη διαδικασία – ξέπλυμα της ακροδεξιάς, που υποβαθμίζει το Περιφερειακό Συμβούλιο” τα εξής ανατριχιαστικά:

Η Ρένα Δούρου, στην τοποθέτησή της, στηλίτευσε τα ψηφίσματα της Διοίκησης και της παράταξης «Δημιουργία Ξανά», που αμφισβητούν βασικές δικλείδες της Δημοκρατίας, υιοθετώντας ατζέντα ακροδεξιού λαϊκισμού για τη δημιουργία πλειοψηφίας που θα λύνει τα χέρια της Περιφερειακής Αρχής.

Χαρακτηριστικά η επικεφαλής της Δύναμης Ζωής μίλησε για «ψηφίσματα -γραμμάτια της ακροδεξιάς στροφής της Διοίκησης», που πλήττουν και τη λειτουργία του Περιφερειακού Συμβουλίου, αφαιρώντας του «ζωτικό χώρο για τη συζήτηση κρίσιμων θεμάτων από τη δημόσια υγεία ως την προστασία του περιβάλλοντος και τις υποδομές».

Και συνεχίζει:

Οι αύρες του κ. Μητσοτάκη δείχνουν πόσο σύγχρονοι είναι οι αγώνες για Δημοκρατία και Ελευθερία. Δεν μπορεί μια διοίκηση της Περιφέρειας Αττικής να γυρνάει το χρόνο πίσω, και να θέτει υπό αμφισβήτηση βασικές κατακτήσεις – δικλείδες της Δημοκρατίας, μέσω ψηφισμάτων που αμφισβητούν στοιχειώδη θέματα λειτουργίας των πυλώνων της, των κομμάτων.

Τα στοιχειώδη θέματα που “αμφισβητούσε” το ψήφισμα είναι η άποψη συγκεκριμένων κομμάτων πως είναι υπεράνω του νόμου, πως μπορούν να παρανομούν και να βιαιοπραγούν ατιμώρητα. Προφανώς ο ΣΥΡΙΖΑ δεν μπορεί να αποστασιοποιηθεί από το σταλινικό του DNA.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα