Υπέρ της Μενδώνη ο ΓΑΠ για τον δανεισμό των αρχαιοτήτων

Η αντικειμενικότητα των ΜΜΕ του ΣΥΡΙΖΑ σε όλο της το μεγαλείο. Στην Βουλή ο Γιώργος Παπανδρέου (με casual εμφάνιση) πήρε θέση για δύο από τα θέματα της τρέχουσας επικαιρότητας για τα οποία έχει σηκώσει θόρυβο ο ΣΥΡΙΖΑ. Ο λόγος για το νόμο για τα τηλεοπτικά κανάλια που θέλει να φέρει προς ψήφιση ο Στέλιος Πέτσας και για τον οποίο αντιδρούν οι δημοσιογραφικές ενώσεις με απεργίες στους τηλεοπτικούς σταθμούς. Όμως ο πρώην πρωθυπουργός πήρε θέση και για την πρωτοβουλία του υπουργείου Πολιτισμού για τον μακροχρόνιο δανεισμό αρχαιοτήτων σε ξένα μουσεία.

Ο κ. Παπανδρέου τάχθηκε κατά των αλλαγών που θέλει να φέρει ο κ. Πέτσας, όμως στήριξε την Λίνα Μενδώνη κι έψεξε τον ΣΥΡΙΖΑ που για μία ακόμη φορά ανέβηκε στα κάγκελα. Απλά ως ευγενής αστός χρησιμοποίησε ήπιες εκφράσεις όπως «είναι κατανοητοί οι φόβοι σας αλλά είναι αβάσιμοι». Μάλιστα ο κ. Παπανδρέου ανακοίνωσε ότι το ΚΙΝΑΛ θα ψηφίσει την διάταξη της κ. Μενδώνη, αναγκάζοντας την Φώφη Γεννηματά να τον ακολουθήσει.

Το εντυπωσιακό είναι ότι τα… αμερόληπτα και αντικειμενικά ΜΜΕ του ΣΥΡΙΖΑ «έκρυψαν» την τοποθέτηση του Γιώργου Παπανδρέου για το θέμα των αρχαιοτήτων και ανέδειξαν μόνο την θέση του κατά των αλλαγών στα ΜΜΕ που προκάλεσε και τις απεργίες στους τηλεοπτικούς σταθμούς.

Τι είπε για τα αρχαία

Την ώρα, λοιπόν, που ο ΣΥΡΙΖΑ έκανε λόγο για «νεοαποικιακή αντίληψη» για τον μακροχρόνιο δανεισμό των αρχαιοτήτων που έφερε προς ψήφιση η Λίνα Μενδώνη, ο Γιώργος Παπανδρέου τάχθηκε υπέρ της ρύθμισης υποστηρίζοντας ότι «ο πολυετής δανεισμός στο εξωτερικό θα δημιουργήσει αντικίνητρα για την αρχαιοκαπηλία». Επίσης σημείωσε ότι με τον δανεισμό των ελληνικών αρχαιοτήτων θα μπορέσει περισσότερος κόσμος να δει στο εξωτερικό αντικείμενα που βρίσκονται σήμερα στο σκοτάδι μιας αποθήκης. «Θα είναι μια μεγάλη προσφορά στην πατρίδα και τον Ελληνισμό» υποστήριξε ο κ. Παπανδρέου.

Ακόμη εκτίμησε ότι ο πολυετής δανεισμός θα ενισχύει την επιχειρηματολογία της Ελλάδας για την επιστροφή των Μαρμάρων του Παρθενώνα. «Με το άρθρο αυτό ενισχύεται το επιχείρημά μας προς τους Βρετανούς “ελάτε να καθίσουμε και όπως κάναμε με την Αυστραλία να βρούμε κάτι ανάλογο να γυρίσουν τα μάρμαρα του Παρθενώνα και να σας βρούμε άλλα τα οποία μπορούν να τα αντικαταστήσουν» είπε ο κ. Παπανδρέου. Την μόνη διαφωνία που είχε με την πρώην συνεργάτιδα του, τη Λίνα Μενδώνη, ήταν ο χρόνος δανεισμού των 50 χρόνων, ζητώντας την μείωση του. Να σημειώσουμε ότι η αρχική ρύθμιση προέβλεπε δανεισμό των αρχαιοτήτων για 100 χρόνια (50+50), αλλά τελικά μειώθηκε σε 50 χρόνια (25+25).

Όλα αυτά, λοιπόν, που είπε ο κ. Παπανδρέου επειδή ήταν αντίθετα με αυτά που ισχυρίζεται ο ΣΥΡΙΖΑ, τα ελεγχόμενα από την Κουμουνδούρου ΜΜΕ τα έθαψαν. Αντίθετα ανέβασαν τις δηλώσεις του πρώην πρωθυπουργού για το νόμο Πέτσα. Ο κ. Παπανδρέου μεταξύ άλλων έκανε λόγο ότι «η κυβέρνηση, με τις ρυθμίσεις της για τα ΜΜΕ, ξεπέρασε και τον ίδιο της τον πελατειακό και αυταρχικό εαυτό. Καταργεί ανερυθρίαστα εργασιακά δικαιώματα, ενώ την ίδια ώρα εισάγει χαριστικές ρυθμίσεις για τις τηλεοπτικές επιχειρήσεις. Η κυβέρνηση επιφέρει βαρύ πλήγμα εναντίον των εργαζόμενων, της ενημέρωσης και εντέλει, της Δημοκρατίας. Είναι αυτονόητο ότι, ρυθμίσεις όπως αυτές που προωθεί η κυβέρνηση, δεν μπορούν να γίνουν αποδεκτές και η κυβέρνηση οφείλει να τις ανακαλέσει. Είναι απαράδεκτο το γεγονός ότι, η κυβέρνηση πολιτεύεται παντού κρυπτόμενη πίσω από την πανδημία και τις συνθήκες που επικρατούν, αντί να ασχολείται με την ουσιαστική αντιμετώπιση των επιπτώσεων από την πανδημία».

 

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα