Υπέρ των χειρισμών Μητσοτάκη για τον κορωνοϊό οι πολίτες

Δημοσκόπηση της MRB για το Star δείχνει για το πως "βαθμολογούν" του υπουργούς που βρίσκονται στην πρώτη γραμμή της μάχης, ενώ δείχνει για το τι θέλουν να κάνουν οι Έλληνες μετά την καραντίνα

Υπέρ των χειρισμών της κυβέρνησης Μητσοτάκης στην κρίση του κορωνοϊού βρέθηκε η πλειοψηφία των Ελλήνων πολιτών, σύμφωνα με δημοσκόπηση της MRB για το Star.

Στη δημοσκόπηση που παρουσιάστηκε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star με την Μάρα Ζαχαρέα, σημαντικό είναι το εύρημα ότι από το 77.9% που κρίνουν θετικά την κυβέρνηση το 84% είναι ψηφοφόροι της ΝΔ και το 69% δήλωσαν ψηφοφόροι του ΣΥΡΙΖΑ.

Ειδικότερα, το 79,9% εκτιμά ως θετική την στάση της κυβέρνησης, έναντι 10,9% που απαντά ούτε θετικά ούτε αρνητικά και ένα 8,5% που απαντά αρνητικά.

Τα πρόσωπα της επικαιρότητας Σωτήρης Τσιόδρας και Νίκος Χαρδαλιάς, συγκεντρώνουν θετικές γνώμες, ο πρώτος 77% και ο δεύτερος 68,7%

Η αξιολόγηση των υπουργών στην πρώτη γραμμή μάχης

Ενδιαφέρον όμως έχει και η γνώμη των πολιτών για τους υπουργούς που βρίσκονται στην πρώτη γραμμή της μάχης κατά του κορωνοϊού.

  • Ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας κρίνεται θετικά από το 71,7%.
  • Ο υπουργός Εσωτερικών Τάκης Θεοδωρικάκος και τα μέτρα του για το δημόσιο και τη στήριξη της Αυτοδιοίκησης κρίνονται θετικά από το 67,7%.
  • Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης με 67,5%.
  • Η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως 62,4% και ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης 58,1%

Θετικά σε ποσοστό 45% κρίνεται και η στάση του ΣΥΡΙΖΑ απέναντι στην κυβέρνηση, γεγονός που δείχνει ότι η κοινή γνώμη δεν θέλει κομματικές αντιπαραθέσεις εν μέσω της κρίσης του κορωνοϊού.

Ανησυχία για την επόμενη ημέρα στην οικονομία

Οι Έλληνες, βέβαια, σύμφωνα με τη δημοσκόπηση μέρα με την ημέρα ανησυχούν όλο και περισσότερο για την πορεία της οικονομίας. Η ανησυχία πλέον φθάνει το 47%

Τι θα κάνουν οι Έλληνες μετά την καραντίνα

Εκείνο που λείπει περισσότερο από τους… έγκλειστους Έλληνες είναι η περιποίηση του εαυτού τους.

Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση της MRB όταν λήξουν τα μέτρα το 35% θέλει να πάει στο… κομμωτήριο. Το 28% διακοπές στο εσωτερικό. Το 20% να αγοράσει ρούχα και παπούτσια. Το 13% θέλει να κάνει περιποίηση προσώπου κλπ, το 12% θέλει να ταξιδέψει στο εξωτερικό και το 11% να αγοράσει ηλεκτρικές συσκευές.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα