Υπεροχή Λοβέρδου στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης

Σημαντικό ρόλο στην επικοινωνία ενός πολιτικού με τους πολίτες και τους ψηφοφόρους του παίζουν τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης

Σημαντικό ρόλο στην επικοινωνία ενός πολιτικού με τους πολίτες και τους ψηφοφόρους του παίζουν τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Η μάχη εν πολλοίς πέραν των προγραμμάτων και των εξαγγελιών κρίνεται και στο κατά πόσο γίνεται η σωστή προσέγγιση μέσω των social media, στα οποία οι Έλληνες δείχνουν ότι είναι πολύ ενεργοί.

Με αυτό τον τρόπο οι πολιτικοί ξεπερνούν και το έλλειμμα εμφανίσεων στην τηλεόραση. Σε ό,τι αφορά τώρα τις εσωκομματικές εκλογές του Κινήματος Αλλαγής όλοι πλέον αντιλαμβάνονται πως τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης θα έχουν πρωταγωνιστικό ρόλο στην επικοινωνία των υποψηφίων με τους ψηφοφόρους.

Εξάλλου, και οι ραδιοφωνικές και τηλεοπτικές εκπομπές είναι πολύ δύσκολο να ασχοληθούν με μία εσωκομματική διαδικασία. Ειδικά εάν το κόμμα κινείται σε ποσοστά κάτω του 10%. Πριν, λοιπόν, ξεκινήσουν τον επίσημο προεκλογικό αγώνα μέσω των social media, οι υποψήφιοι για την προεδρία του ΚΙΝΑΛ έχουν κάνει τα κουμάντα τους. Έτσι, παρατηρούμε ότι ο Ανδρέας Λοβέρδος υπερέχει στο twitter, καταγράφοντας 24.000, σε engagement με 0,49%, σε followers με 64.000 και σε likes ανά tweet με 180.

Στον αντίποδα η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ, Φώφη Γεννηματά, τουιτάρει με μεγαλύτερη συχνότητα και είναι πρώτη σε retweets. Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Παύλος Γερουλάνος συγκεντρώνει 949 likes, δηλαδή 95 likes ανά tweet, σε μόλις 10 tweets, πράγμα που σημαίνει πως αν ήταν πιο ενεργός στο Twitter τα νούμερά του θα ήταν διαφορετικά.

Ωστόσο, στο Facebook η εικόνα τους τελευταίους έξι μήνες είναι διαφορετική. Η Φώφη Γεννηματά είναι πρώτη σε fans με 35.000, σε engagement με 2,2%, σε αριθμό posts με 151 και σε likes συνολικά με 43.000. Το ίδιο μοτίβο με το Twitter και εδώ για τον Παύλο Γερουλάνο, καθώς και για τον Νίκο Ανδρουλάκη, ο οποίος έχει 22.000 likes σε 38 posts, δηλαδη 581 likes ανά post. Ο Ανδρέας Λοβέρδος έχει ανεβάσει αισθητά το engagement του στο 2,4%, υπερέχοντας από την πρόεδρο του ΚΙΝΑΛ που παραμένει σταθερά στο 2,2%.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα