Υπερψηφίστηκε – με παρατράγουδα- το μεσοπρόθεσμο

Υπερψηφίστηκε από την Ολομέλεια της Βουλής το νομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών με τα προαπαιτούμενα για το κλείσιμο της τέταρτης αξιολόγησης.

Σε σύνολο 298 παρόντων βουλευτών, υπέρ της αρχής του νομοσχεδίου, στην ονομαστική ψηφοφορία που είχε ζητήσει το ΚΚΕ, τάχθηκαν 154 βουλευτές από τον ΣΥΡΙΖΑ και τους ΑΝΕΛ, ενώ 144 βουλευτές από την αντιπολίτευση ψήφισαν όχι.

Στην τροπολογία για τον ΕΝΦΙΑ παρόντες ήταν 292 βουλευτές και υπερψηφίστηκε από τους 154 βουλευτές της κυβερνητικής παράταξης, ενώ καταψηφίστηκε από 138 βουλευτές της αντιπολίτευσης.

Την τροπολογία καταψήφισε ο βουλευτής των ΑΝΕΛ Δημήτρης Καμμένος ενώ την υπερψήφισε ο ανεξάρτητος βουλευτής Χάρης Θεοχάρης.

Πάντως αναστάτωση προκλήθηκε στο κυβερνητικό στρατόπεδο καθώς σύμφωνα με τα αποτελέσματα φάνηκε πως 20 βουλευτές της πλειοψηφίας καταψήφισαν συγκεκριμένα άρθρα με αποτέλεσμα αυτά να μην “περνούν”. Εν τέλει αποδείχθηκε πως η διαφορά αυτή οφειλόταν σε τεχνικό πρόβλημα του συστήματος ψηφοφορίας. Οι βουλευτές επέστρεψαν στην αίθουσα, η ψηφοφορία τους επαναλήφθηκε και στην κυβέρνηση βρήκαν την ανάσα τους.

Διαβάστε επίσης